Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті відкрили виставку до Дня матері (ФОТО)

3 травня 2016 р., 16:00

Триватиме вона місяць.

Сьогодні, на третій день Великодня, у Хустській картинній галереї відкрилася святкова художня виставка під назвою «Вам, наші рідні матусі!».Це порівняно новий проект митців народного творчого об`єднання «Митець Верховини», присвячений Дню матері, яке українці відзначатимуть 9 травня.

Загалом у двох виставкових залах експоновано більше 60-ти полотен. Роботи виконані в різних техніках - живопису, графіки. На виставці присутні портрети, живописні пейзажі та квіти, виконані аквареллю та гуашшю, натюрморти та інші жанри образотворчого мистецтва.

«У сьогоднішній виставці взала участь рекордна кількість художників – 27 митців, і це не тільки члени «Митця Верховини». Дуже приємно, що до нас долучаються молоді талановиті особистості, гості з Виноградівщини, Тячівщини. Значить, є продовження, виставки будуть тривати, - поділився з «ГК» директор картинної галереї Орест Цюпко.

Презентація робіт, більшість яких належать до приватних колекцій, відбулась у дружній атмосфері прихильників мистецтва. Серед гостей був і начальник управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради Володимир Власюк, який привітав усіх присутніх із Великоднем та наступаючим Днем Матері і закликав гостей на святкування Дня міста, що відбудеться 8 травня.

Схвально відгукнулися про мистецький захід власне і відвідувачі.

«В Україні здавна існувала гарна традиція вшанування матері, тож сьогоднішня виставка – чудова нагода для її продовження. І принаймні у моїй родині не святкують пишно 8 березня, з більшою шаною ставляться до перших вихідних травня. Бо навіть у християнському розумінні травень – місяць Пресвятої Діви Марії, яка є уособленням всього жіноцтва», - вважає постійна відвідувачка виставок пані Едіта.

З вітальним словом звернулися до гостей виставки і знані метри Павло Кляп та Йосип Блецка.

«Митець Верховини» відкриттям цієї виставки продовжив нам святковий настрій з нагоди одного із найніжніших свят – Дня матері. Тут представлені дуже цікаві роботи, що не конкурують між собою, а навпаки – доповнюють один одного. Велике спасибі організаторам за чудовий захід, який віддіє належне нашим берегиням, - зазначив митець Павло Кляп.

Експозиція триватиме місяць.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp