Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Обереги «Берегині» народної творчості

3 травня 2016 р., 16:39

Літературно-пісенний жіночий ансамбль, який упродовж багатьох літ діє при Свалявській центральній бібліотечній системі, має свою унікальну творчу долю. Вона щаслива й успішна.

Адже від першого кроку й дотепер його учасниць об’єднує самовіддана, щира любов до народної пісні, прагнення дати тій пісні крила, щоб вона могла злітати над цим, обтяжливим клопотами і негараздами, життям і вселяти в людські серця почуття радості, щастя, любові. Оце, мабуть, ті обереги, які забезпечують «Берегині» її довголіття, шану й повагу не лише на Свалявщині, й по всьому Закарпаттю. Адже концерти літературно-пісенного ансамблю відбуваються зазвичай у санаторіях, де глядач особливо вимогливий.

Нинішній керівник ансамблю, член Ліги композиторів України Василь Циганин розповідає, що вже при створенні колективу це було враховано. Його організатор і натхненник заслужений працівник культури України, тодішній директор районної бібліотеки Анастасія Лефтер вдало визначила основне амплуа — народна пісня, поезія, дотепний доброзичливий гумор і, звичайно, власна творчість учасників ансамблю. Василь Циганин — добрий знавець народної пісні, самобутній композитор, зумів реалізувати цей задум. Та й самодіяльні артистки якнайповніше долучилися до цього.

Сьогодні в репертуарі «Берегині» десятки закарпатських народних пісень, які виконує Пелагія Павлович. Щедро дарують людям пісню її колегині — кожна учасниця ансамблю заслуговує найвищої поваги та вдячності. Адже доводиться поєднувати свою творчість на сцені з роботою бібліотекаря, домашніми клопотами, яких у селі завжди предостатньо. Виступи для них — це щасливі миттєвості спілкування з людьми, душа яких прагне щирої пісні, поетичного слова.

Василь ЧОРНОГОР, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp