Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у Берегові День матері відзначали

3 травня 2016 р., 17:00

Протягом тижня.

25-го квітня за сприяння ГО «Спілка закарпатських угорських багатодітних сімей» («KMNE») вперше на Закарпатті розпочалась серія заходів Тижня матерів.

Урочисте відкриття заходу проводили у Берегові, у парковій зоні площі Героїв, де після привітання церковних настоятелів Ілона Екеш, президент Європейської регіональної організації, покровителька Тижня матерів теж привітала присутніх. Після урочистих виступів Денеш Торок, президент «KMNE» та пані Екеш посадили «деревце народження» як символ життя та народження. Подію своєю присутністю вшанувала Надія Лога, заступник мера м. Берегова.

Після обіду учасники з’їзду переглянули відео «Подорож в утробі матері», після чого Катерина Чомо-Ліндмаєр, угорський референт Міжнародної акції «Хороші умови для матерів та дітей під час пологів», під час лекції «Ніжна сила перших обіймів; роль перших хвилин після народження у природному розвитку дитини» говорила про силу відносин між мамою та дитиною, про те, як правильно сприйняти, пережити перші хвилини після народження малюка. Вона звернула увагу на те, яку важливу роль в подальшому розвитку відносин відіграє те, щоб дитину після народження не забирали від матері, щоб немовля пройшло етап «з живота на живіт». Продовженням цієї теми був виступ д-ра Марти Банго, лікаря-консультанта з питань грудного вигодовування, яка у своїй доповіді «Грудне вигодовування – здоровий початок життя» розповіла про важливість та міфи природного годування.

У середу Тиждень матерів продовжився фотовиставкою «Мама – дитина», яку зацікавлені могли оглянути на головній площі Берегова. Матеріалом для експозиції стали знімки одного з головних меценатів заходу, фотографа Ласла Фюлопа.

У четвер митрополит – архієпископ Фюлоп Кочіш проводив співбесіду в Культурному центрі ім. Шандора Фодо Закарпатського угорського інституту. Його партнерами по розмові були Марта Палойтаї, керівник організації «Сім’я і життя», та Ференц Тарацкезі, провідний пастор Берегівської реформатської церкви. Темою обговорення була «Роль матері в житті Матері-Церкви».
Завершенням Тижня матерів став виступ Арпада Кертеса «Здоровий спосіб життя та харчування», яке проходив у суботу в парафіяльному будинку Римо-католицької церкви.

Сабіна Сільбергар
Kárpátalja.ma


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp