Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячеві згадають видатного художника

6 травня 2016 р., 14:18

Він працював до останніх днів свого життя

7 травня у Тячеві буде проходити ювілейний симпозіум з нагоди відзначення 120-річчя від дня заснування школи мистецтв румунського міста Бая Маре. Це данина пам’яті видатному мешканцю міста, засновнику Баямарської художньої школи, митцю Шімону Голлоші, - повідомляє КарпатАрт.

Окрім симпозіуму, за офіційною інформацією, у цей день о 15 годині відбудеться також відкриття меморіальної дошки цьому художнику, який довгий час жив і працював у Тячеві. Опісля о 17.00 у картинній галереї, яка, до речі, носить ім'я Ш.Голлоші, відкриють виставку полотен художників Румунії, присвячену творчості видатного митця і педагога.

Довідково

Шімон Голлоші (1857, Нодьбаня – 1918, Тячів, Hollósy Simon 1857-1918. Був одним із видатних угорських художників і графіків 19 ст. Заснував та протягом тривалого часу керував у Нодьбані творчою групою художників а, починаючи з 1904 р., щорічно проводив виїзні пленери у Тячеві. У 1915 р. Шімон Голлоші оселився у Тячеві, де жив і працював до останніх днів свого життя.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp