Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Росіяни намагались підкупити мукачівських прикордонників

6 травня 2016 р., 18:34

Не вийшло

Під час травневих та Пасхальних свят співробітники Держприкордонслужби зафіксували 6 випадків виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.369 ККУ (Давання хабара).

Підкупити прикордонників на державному кордоні намагалися 4 громадян Росії. Двоє з них за їх безперешкодний пропуск в Україну співробітникам Мукачівського загону запропонували 20 доларів США. Ще двоє росіян на Сумщині запропонували прикордонникам хабарі у пункті пропуску «Юнаківка» та в пункті контролю «Конотоп». Один із порушників пропонував «вирішити питання» шляхом здійснення перерахунку 300 гривень на банківську картку, інший - за перевищення терміну перебування в Україні на 24 доби намагався заплатити 500 гривень. Також порушуючи законодавство України, намагалися втягнути у протиправну діяльність прикордонників двоє громадян Молдови. Під час перетину кордону у пунктах пропуску «Старокозаче» та «Градениці» вони запропонували за їх безперешкодний пропуск прикордонникам Білгорород-Дністровського загону 100 та 200 гривень. А громадянин Азербайджану, який йшов пішки через пункт пропуску «Гоптівка», за його пропуск в Україну запропонував грошову винагороду прикордонникам Харківського загону у розмірі 30 доларів США.

В усіх випадках прикордонники категорично відмовилися від неправомірної вигоди та повідомили співробітників поліції, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

Варто зауважити, що для протидії та запобігання корупції у прикордонному відомстві проводиться системна та послідовна робота. Загалом з початку року вже задокументовано 150 відмов співробітниками Державної прикордонної служби України від отримання неправомірної вигоди.

Державна прикордонна служба України ще раз звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Наголосимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу громадяни можуть звертатись на телефон служби «ДОВІРА» за телефоном (044) 527-63-63, або надіславши листа на електронну пошту adpsu@dpsu.gov.ua.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp