Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорці допомагають хустянам впорядкувати старовинний цвинтар

6 травня 2016 р., 19:19

Поховання на цвинтарі здійснювали ще за часів Австрійської імперії

«Угорське» кладовище на Замковій горі – одне з найстаріших у місті. Там поховані учасники Першої та Другої світових війн, визначні діячі культури та мистецтва, серед яких і письменник та громадсько-політичний діяч Микола Аркас.

3 травня до міста над Тисою прибули волонтери з угорських міст Сентендре та Дебрецен, аби взяти участь у облаштуванні «місця вічного спокою». Протягом кількох днів гості разом з представниками угорської спільноти Хуста займалися газонокосінням, впорядкуванням могил, вирізкою чагарників та сухих дерев. Організаторами заходу виступило Міністерство оборони Угорщини та Хустська міська організація КМКС.



– Поховання на цвинтарі здійснювалися ще з часів Австрійської імперії. Тож долучитися до облагородження кладовища мають намір і австрійці та німці. Тут залишилися останки їхніх предків. Ми ж, у свою чергу, робимо все для того, аби перетворити цвинтар на ошатну територію, як у інших країнах Європи. Для цього ще хочемо висадити вздовж доріжки туї, проводити постійні акції постійно. До речі, угорці закупили бензопилу та ланцюги, які залишили нам, – зазначив голова Хустського осередку КМКС Йосип Козьма.

Між іншим, до благоустрою кладовища приєдналися й вихованці Хустської СШ І-ІІ ст. з угорською мовою навчання, - повідомляє МедіаХуст.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp