Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Хустщині платникам податків повідали про новації

7 травня 2016 р., 10:20

Кілька днів тому.

Традиційно, для донесення до загалу важливих і актуальних змін у податковому законодавстві працівники Хустської ОДПІ організовують семінари, вважаючи, що знання, ˗ не лише убезпечують платників від помилок та штрафних санкцій, але й дають їм можливість почувати себе упевнено та ефективно прогнозувати розвиток власної справи.

5 травня в приміщенні громадської приймальні Хустської ОДПІ відбувся семінар на тему: «Нова звітність з обігу й реалізації підакцизних товарів».

Зі вступним словом до присутніх звернувся перший заступник начальника Хустської ОДПІ Володимир Пасічник, акцентувавши увагу на важливості донесення до громадськості інформації про справляння податків і зборів, про останні зміни в податковому законодавстві, залучення платників до активних взаємовідносин з органами Державної фіскальної служби України.

Начальник відділу податків і зборів з юридичних осіб Хустської ОДПІ Оксана Січ звернула увагу суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією алкогольних напоїв та тютюнових виробів, що 22 квітня 2016 року набрав чинності Наказ Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення». Зокрема наказом затверджено звіти за формами:

– 1-РА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі»;

– 1-РТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі».
Оксана Січ ознайомила платників із деталями заповнення цих форм звітів. Наголосила, що у формі 1-РА зазначаються код згідно з УКТЗЕД та вид алкогольної продукції, залишок алкогольних напоїв на початок звітного місяця, обсяг придбання алкогольних напоїв усього за звітний період суб'єктом господарювання, обсяг реалізації алкогольних напоїв усього за звітний період та залишок алкогольних напоїв на кінець звітного місяця. Одиниці виміру, які застосовуються при складанні звіту – тисячі дал. (1 дал =10 літрів). У формі 1-РТ зазначаються код згідно з УКТЗЕД та вид тютюнових виробів, залишок тютюнових виробів на початок звітного місяця, обсяг придбання тютюнових виробів усього за звітний період суб'єктом господарювання, обсяг реалізації тютюнових виробів усього за звітний період та залишок тютюнових виробів на кінець звітного місяця. Одиниці виміру, які застосовуються при складанні звіту – млн. штук.

Учасники семінару жваво обговорювали проблемні питання щодо заповнення й подання нової звітності. Кожен із присутніх мав можливість отримати особисту кваліфіковану консультацію, поради та застереження.

Хустська ОДПІ закликає платників завжди знайомитись із новаціями в законодавстві, брати активну участь у семінарах та публічних заходах.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp