Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорці готові налагодити виробництво біогазу на сміттєзвалищі поблизу Мукачева

10 травня 2016 р., 16:15

Шукають кошти

Про такі плани представників угорської компанії з міста Мішкольц йшлося в ході зустрічі з керівництвом Мукачева.

Участь в заході взяли керівник компанії Ставрос Семарос, регіональний керівник угорського Національного торгового дому Габор Кінч, міський голова Мукачева Андрій Балога та його заступники Ростислав Федів та Едуард Барчій, - повідомляє Мукачівська міськрада.

Представники угорської компанії пропонують налагодити на полігоні твердих побутових відходів – діючому та закритому виробництво енергії з біогазу. Установка проектною потужністю 300 кВт може виробляти екологічно чисту енергію з метану, які утворюється між пластами побутового сміття. В товщу сміття вмонтують свердловини, які забиратимуть біогаз. Це метан із домішками, який виділяє органіка, що розкладається. В Угорщині на міських звалищах такі установки вже працюють не один рік. І за умови «зеленого» тарифу швидко стаються прибутковими. На полігоні можливо збудувати когенераційну станцію, яка вона вироблятиме електроенергію для мережі й теплову енергію.

Наразі фахівці проводять консультації щодо передпроектної підготовки. Також розглядається можливість залучення до проекту фінансових ресурсів єврофондів.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp