Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вірю, що діти ніколи не дізнаються, що таке війна - ветеран Михайло

10 травня 2016 р., 21:02

Осколок досі нагадує йому про ті жахливі роки

- Бронежилет – аби ти був захищений від ударів у грудну клітину, шолом – захищає голову, а от кайданки – вони пригодяться під час затримання злочинця. Якщо ж зловмисник намагається чинити озброєний опір, поліцейським допомагає зброя, - розповідав поліцейський охорони Юрій Сабовчик, одягаючи Дмитрика в спорядження працівника Управління поліції охорони. Хлопчик уважно слухав, адже мріє в майбутньому захищати громадський спокій.

- Бронежилет важкий, але я розумію, що він необхідний. Терплю, адже коли виросту, обов’язково стану поліцейським, - каже хлопчик.

Чимало охочих у день Перемоги мали нагоду одягти форму поліцейського охорони, сісти в спец автомобіль та відчути себе справжнім захисником громадського спокою. До дня перемоги над Нацизмом у Другій світовій війні в обласному центрі відбулася виставка військової техніки. БМП (бойова техніка – бойова машина піхоти), автомати, гранатомети, зразки зброї, захисне спорядження та транспортні засоби демонстрували працівники різних силових структур.

Гості виставки мали можливість приміряти різні види бронежилетів, посидіти не тільки у спецтранспорті поліції, а й у справжньому бронетранспортері (БТР). На площі навчали розбирати та збирати зброю, поратись з обладнанням піротехніків.

{g}

Відвідувачі мали нагоду побувати і в куточку АТО, поспілкуватися з учасниками операції на Сході країни, - повідомляє Управління поліції охорони в Закарпатській області.

З особливою цікавістю молоді патріоти слухати ветерана війни, як він себе називає – дідуся Михайла.

- Я маю три поранення. Досі про події тих днів мені нагадує осколок, який так і залишився у мене в спині. Тішусь спілкуванням з дітьми, й вірю, що вони ніколи не дізнаються, що таке війна, - бажає ветеран.

Також цього дня всі охочі мали нагоду завітати в Управління Національної поліції в Закарпатті, де цілий день з відкритими дверима їх чекали у музеї. Тут зберігається форма поліції, спорядження з моменту створення органу та багато інших цікавинок. А віднедавна в музеї було відкрито ще й куточок АТО.



українець 11.05.2016 09:25 IP: 143.87.229.37
А хіба НАШІ діти , вже не на війні ? ? ?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp