Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Один з організаторів кривавого геноциду в Руанді проведе залишок життя у в’язниці

16 травня 2016 р., 17:44

За 100 днів було вбито близько 800 тисяч осіб

Стокгольмський окружний суд засудив 61-річного Клавера Берінкінді до довічного ув'язнення за співучасть у геноциді в Руанді в 1994 році.

Колишнього командира бойовиків хуту визнали винним у співучасті у вбивствах, підбурюванні до вбивств, а також викрадань людей, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Мова йде про масові вбивства під час геноциду 1994 року, одним з неформальних ініціаторів якого був обвинувачений", - йдеться в повідомленні суду.

П'ятнадцяти руандійцям, постраждалим від дій Берінкінді, шведський суд присудив компенсацію.

Беринкинди є батьком п'яти дітей, він отримав громадянство Швеції у 2005 році.

У 2011 році за організацію і участь у геноциді довічний термін отримали колишній голова правлячої в Руанді партії "Національний республіканський рух за демократію і розвиток" Матьє Нгірумпатсе, його заступник Едуард Каремера і ще кілька руандійських політиків.

У квітні 2014 року генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, виступаючи в столиці країни Кігалі на церемонії в пам'ять про 20-у річницю тих трагічних подій, заявив, що ООН досі відчуває сором за те, що не зуміла запобігти геноциду в Руанді.

У 1994 році там приблизно за 100 днів було вбито близько 800 тисяч осіб. Переважна більшість жертв - представники народності тутсі, що становить етнічну меншість країни.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp