Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Карпатах вирубують праліси, - Семерак

22 травня 2016 р., 12:27

Потрібно терміново розширювати межі заповідників та змінювати систему ведення лісогосподарства

На базі Яворівського національного парку відбулась нарада з питань збереження Українських Карпат за участі Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

У зустрічі також брали участь директори НПП та заповідників Карпатського регіону, начальники обласних управлінь Державного агентства лісових ресурсів України, народні депутати від Львівщини та голова Львівської облдержадміністрації.

У вступному слові О. Семерак наголосив, що одним із пріоритетних у діяльності національних природних парків і заповідників має стати сприяння виконанню проекту «Збереження карпатських пралісів», який передбачає розширення заповідних територій на 236 367 га. Він також підкреслив, що Карпатські ліси, особливо праліси Карпатського біосферного заповідника та Ужанського національного природного парку, які увійшли до переліку Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини», відіграють особливу роль у збереженні довкілля України. Адже вони є основою природоохоронних територій Карпатського регіону. На жаль, ще чимало їх не є заповідними і масово вирубуються. Отже, необхідно змінити підходи до збереження природних комплексів – перейти від пасивного спостереження та досліджень за змінами, що відбуваються у довкіллі, до розроблення та впровадження конкретних наукових рекомендацій, програм.

Враховуючи, що існуюча система ведення лісового господарства в Україні не сприяє збереженню пралісів та старовікових лісів, міністр зазначив, що працюватиме з парламентом над удосконаленням природоохоронного законодавства, приведення його до європейських стандартів.
За матеріалами Карпатського біосферного заповідника

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp