Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наскільки якісні харчі на Виноградівщині?

22 травня 2014 р., 08:20

Це контролюють лалораторії.

Згідно чинного законодавства, зокрема Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів», підприємства, що виготовляють та реалізують продукти харчування, зобов’язані здійснювати їх лабораторний контроль на предмет якості та безпеки для здоров’я споживачів. 

Для цього потужні підприємства харчової промисловості організовують власні виробничі лабораторії. В районі такі лабораторії діють на консервних заводах в с.Пийтерфолво, Перехрестя, Фанчиково, хлібопекарні ТзОВ «Чекотекс» м.Виноградів. Але невеликі підприємства, ресторани, кафе не в змозі організувати та утримувати власні лабораторії. Для контролю власної продукції вони укладають угоди з лабораторіями, які сертифіковані на проведення досліджень харчових продуктів та продовольчої сировини. В районі – це дві лабораторії: державної санепідслужби та ветеринарної медицини. Переважна більшість підприємців району заключили договори на проведення контролю якості та безпеки власної продукції, зокрема супермаркети «Барва» та «Гранд», санаторії «Теплиця» та «Орлине гніздо», дитяча молочна кухня та харчоблок райлікарні, підприємці Токач Е. Е., Велеган Б. А., Галас І. В., Данко Е. І., Староста М. Є., Бем К. І., Фурик М. М. та багато інших – всього понад 200 юридичних та фізичних осіб. З початку року проведено більше 300 мікробіологічних та 145 санітарно-хімічних досліджень продовольчої сировини та готової їжі.

 В досліджених зразках хвороботворних мікроорганізмів та небезпечних хімічних речовин не виявлено – що свідчить про належне дотримання технологічних вимог та санітарно-протиепідемічного режиму при виготовленні та реалізації харчових продуктів та готової їжі. Поряд з цим на окремих підприємствах не забезпечується проведення лабораторного контролю якості та безпеки власної продукції, що може становити загрозу здоров’ю споживачів, зокрема хлібопекарні підприємців Баскаєва Е. Г. та Петровка Ю. Ю., кафе «Зодіак» та «Олеська» підприємця Любка Є. О. в м. Виноградів, кафе «JJ», «Фонтан», «Суші» в м. Виноградів та деякі інші. 

Список підприємств, на яких грубо порушується чинне законодавство в частині безпеки та якості харчової продукції, направлено начальнику районного управління держсанепідслужби для вжиття відповідних заходів впливу, передбачених законодавством, аж до припинення їх роботи.

Новини Виноградівщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp