Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Дніпрі відкрилась перша експозиція просто неба, присвячена АТО (Фото)

27 травня 2016 р., 13:49

Дорогами Донбасу

Дніпро став першим містом в Україні, де 25 травня 2016 року було відкрито музейну експозицію АТО під відкритим небом. Експозиція стала частиною нового музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО».

Експозиція знаходиться на проспекті Яворницького, поруч із історичним музеєм. Новий музей створюється силами воїнів АТО, волонтерів, медиків та добровільних помічників, пише Іgotoworld.com.ua.

Із часом відкриються ще дві виставки, вже у приміщенні історичного музею. До речі, подібні експозиції вже існують у Харкові (музей АТО) та Чернігові (Музей бойової слави).

В експозиції присутні справжня військова атрибутика, макети бойових експонатів і блок-постів, предмети побуту тощо.

Все це волонтери привозили з зони АТО на прохання демобілізованих бійців. Бойові експонати демілітаризовані, вони лише нагадують про те, що відбувається на фронті.

{g}

Експозиція присвячена всім героям, на чиїх плечах тримається зараз Україна – живим і загиблим воїнам, волонтерам, медикам, доброчинцям, українським патріотам.

Скульптури музею також відображають реальні події. Зокрема, зображена вище композиція – це відтворення історії пораненого бійця, який був свідком розстрілу сім’ї українських патріотів із Донбасу. Вижила лише п’ятирічна дівчинка. З нею боєць мусив через кілька днів здатися в полон, аби дитині надали життєво необхідну медичну допомогу. Пізніше їх обох визволили, зараз дівчинку виховує бабуся.

Вхід до музею просто неба вільний.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp