Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті газовики виявили майже 3 тисячі порушень

1 червня 2016 р., 09:20

З початку року

З початку поточного року, з метою підвищення рівня безпеки при користуванні газом у побуті, фахівці «Закарпатгазу» провели планово-технічне обслуговування (ПТО) у понад 46,3 тисячах помешкань краян, де виявили майже 3 тисячі порушень. Газопостачання відключалося через самовільне втручання мешканців у роботу газових приладів (2454 випадки), утримання в неналежному стані димових та вентиляційних каналів (385), несправність газових приладів (104).

Планово-технічне обслуговування (ПТО) – важливий захід з огляду на забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання, - констатує начальник управління експлуатації систем газопостачання ПАТ «Закарпатгаз» Зіновія Стецків. – Особливо ж , коли йдеться про будинки багатоповерхової забудови. Адже окремі споживачі й гадки не мають дбати про безпеку тих, хто проживає за стіною, як, зрештою, й про власну, припускаючись численних грубих порушень при самовільних ремонтах після опалювального періоду. Саме ПТО дає можливість газовикам виявити газові прилади, встановлені з порушеннями, чим запобігти можливим аварійним ситуаціям. Споживачів-порушників ми від’єднуємо від газопостачання...Згідно з даними статистики, основними причинами аварійних ситуацій та нещасних випадків при користуванням газом у побуті традиційно залишаються: самовільне встановлення та заміна газових приладів, втручання мешканців у цілісність систем газопостачання, використання газових приладів не за призначенням, нехтування перевіркою наявності тяги та недотримання в належному стані димових і вентиляційних каналів.

Тільки з початку року під час проведення ПТО, зокрема, в Ужгороді та Ужгородському районі перевірено майже 2 тисячі запірних пристроїв у багатоповерхівках та 420 – у приватному секторі, виконано сотні заявок на дрібний ремонт газової апаратури та приладів, перевірено наявність тяги в димових та вентиляційних каналах шляхом отримання актів прочистки останніх від КП ЖРЕР-8 та ТОВ «Житлосервіс» на 109 багатоповерхівок. Відповідна робота проводиться з ліцензіатами на проведення зазначених робіт – ТО «Наш добробут», ТОВ «Підзамок», КП ЖРЕР- 4, КП «Уж Буд-Сервіс», які наразі в цьому напрямку працюють недостатньо.

Не в останню чергу ПТО сприяє й виявленню фізично зношених та морально застарілих об’єктів газорозподільної мережі, - розповідає перший заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват. - Так, з початку 2016 року лише в Ужгороді та Ужгородському районі ліквідовано 3 підземних витоки газу на розподільних газопроводах та 244 на газопроводах-вводах, здійснено технічне обслуговування майже 100 одиниць запірної арматури, 48 газорозподільних пунктів та ШГРП. Але час ставить нові завдання: аби привести до вимог безпеки газові мережі та споруди на них, термін придатності яких вже вичерпаний, доведеться здійснити прокладання поліетиленового газопроводу середнього тиску в мікрорайоні Росвигово у Мукачеві, заміну чотирьох сталевих газопроводів на поліетиленові у Хусті та двох - у населених пунктах Виноградівського району. На це потрібно понад 2,6 млн. гривень…ПАТ «Закарпатгаз» звертає увагу краян на те, що згідно з «Правилами безпеки систем газопостачання» власники та балансоутримувачі будинків повинні самостійно дбати про належний технічний стан газоспоживаючого обладнання, димових та вентиляційних каналів, й надавати до газової компанії відповідні акти, які засвідчують факт проведених перевірок та прочисток. Споживачам самим необхідно не забувати про власну безпеку та запобігати можливим аварійним випадкам.

ПАТ "Закарпатгаз"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp