Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті майже припинилось введення житла в експлуатацію - Москаль

2 червня 2016 р., 11:25

Як завжди, все тормозить корупція

На Закарпатті різко зменшилася кількість житла, що здається в експлуатацію.

– Незважаючи на заробітчан, які протягом останніх років є головними інвесторами Закарпаття й більшість зароблених грошей вкладають у будівництво, за 1-й квартал цього року введення житла в експлуатацію в області зменшилося на 13 відсотків, – повідомляє голова ОДА Геннадій Москаль. – А станом на сьогодні цей процес практично припинився. Причина в тому, що за кожен квадратний метр житла Архітектурно-будівельна інспекція встановила таксу – 2,5 долара хабара. А для тих, хто відмовляється платити, знаходяться різні способи відмовити в реєстрації.

Гроші збираються з вказівки київського керівництва й туди ж цілеспрямовано направляються. Обласна держадміністрація не має впливу на архітектурно-будівельну інспекцію, оскільки вона підпорядковується безпосередньо Києву.

Перед виборами всі говорили, що зламають корупційні схеми Януковича й проведуть децентралізацію. А насправді все залишилося як було – система корупції, хабарництва, «схем» залишається, ніхто ламати її не береться. Я ще раз звертаються до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням здійснити реальну децентралізацію й повернути в підпорядкування обласних державних адміністрацій структурні підрозділи (в тому числі архітектурно-будівельну інспекцію), жорстко централізовані в період Януковича. Зламати насаджені Києвом корупційні схеми без сприяння центральних органів державної влади неможливо.

депутат 02.06.2016 22:37 IP: 16.199.135.95
Генадій Москаль-голоаа ОДА пише правду про корупцію при введені жила в експлуатацію.В Тячівськім районі цими питаннями займається такий собі спеціаліст Юрй Юрійович Бобер.Його такса 5 доларів за квадратний метер.Він відкрито заявляє : Я змушений нести данину на гору до Ужгорода.Про це знаютьв районні владі,але мовчать.Цей спеціаліс не має ні честі ні совісті,що окремі бідні люди змушені останню копійчину нести взяточникам і ця спрпава поставлена уже давно на конвеєр. Шановний Генадій Генадійович я не вірю .що ви безсилі поламати цю систему, Де правоохоронні органи і СБУ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp