Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді митники зі всієї України напрацьовували єдиний підхід у класифікації товарів (ФОТО)

3 червня 2016 р., 08:22

Важливе робоче питання.

Товари при їх митному декларуванні підлягають класифікації, тобто у відношенні товарів визначаються коди відповідно до класифікаційних групувань, зазначених в УКТ ЗЕД. Над визначенням, обговоренням та вирішенням проблемних питань класифікації товарів протягом двох днів, 1 та 2 червня, в Ужгороді працюють представники Державної фіскальної служби та майже всіх українських митниць.

 

Відкривав семінар Володимир Колесніков – начальник Закарпатської митниці ДФС, який привітав всіх присутніх та побажав плідної роботи.

{g}

Митні органи здійснюють контроль правильності класифікації товарів, поданих до митного оформлення, згідно з УКТ ЗЕД. Водночас є випадки, коли під час класифікації того чи іншого товару виникають труднощі. Тобто, у процесі контролю правильності заявленого декларантом або уповноваженою ним особою коду товару виникають суперечності щодо тлумачення положень УКТ ЗЕД, вирішення яких потребує додаткової інформації, спеціальних знань, проведення досліджень тощо.

Про матеріали 57 Сесії Комітету з питань Гармонізованої системи опису і кодування товарів, яка відбулася у березні 2016 року у штаб-квартирі Всесвітньої митної організації в Брюсселі, розповів Володимир Мокреньов – начальник управління класифікації товарів Департаменту адміністрування митних платежів ДФС.

Зокрема, начальник управління, поінформував про кілька цікавих прикладів класифікації товарів з якими різні країни звертались до Комітету. Так, наприклад, Японія, звернулась за допомогою в класифікації соку рожевої шипшини. Він використовується як напівфабрикат для виготовлення напоїв та харчових продуктів, фасується у мішки по250 кг. Товарні позиції, які варті уваги: 1302 – соки і екстракти рослинного походження, 2009 – соки з плодів (включаючи виноградне сусло) або соки овочеві, незброджені та без додання спирту, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, 2106 – харчові продукти, в іншому місці не зазначені.

За словами Володимира Мокреньова, Секретаріат, вивчивши питання, запропонував виключити з розгляду товарну позицію 2009 та дійшов висновку, що згідно з Основними правилами інтерпретації, продукт необхідно включити до товарної позиції 2106.

Ще один цікавий випадок – класифікація деяких штучних нігтів з пластмаси. Із запитом до Секретаріату звернулись Сполучені Штати Америки. До розгляду були представлені нігті разом з клеєм, аплікатором або іншими предметами. Секретаріату необхідно було прийняти рішення класифікувати ці нігті за кодом 3304 – косметичні засоби або 3926 – вироби з пластмас.

– Секретаріат вважає, що нігті можливо розглядати як вироби для манікюру у разі, якщо термін «засоби» товарної позиції 3304 включає в себе оброблені вироби, то в такому випадку дані товари класифікуються в зазначеній товарній позиції. У протилежному випадку – класифікацію слід здійснювати у товарній позиції 3926, – зазначив Володимир Мокреньов.

Крім того, серед актуальних питань класифікації товарів, Олександр Коваль – головний державний інспектор відділу контролю класифікації товарів управління класифікації товарів ДФС, розповів про товари, які класифікуються у товарній підкатегорії 8703 90 10 10 – транспортні засоби, оснащені виключно електричними двигунами (одним або декількома). Як приклад митного оформлення та класифікації було наведено автомобілі: «Tesla Model S», «BMW i3» тощо.

Також під час семінару обговорили особливості класифікації товару «оксид алюмінію», віконних ручок, пульверизаторів, індикаторів рівня зарядки електроліту, «іграшок на колесах» тощо.



Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp