Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівській ЗОШ №3 ім. Ференца Ракоці ІІ - 70 років! (Фото)

5 червня 2016 р., 18:12

На свято завітали і гості з Угорщини

Вчора єдина в Мукачеві школа з угорською мовою навчання – ЗОШ №3 імені Ференца Ракоці II відзначає 70-ти річчя з дня створення. Привітати колектив завітали начальник управління освіти Мукачівського виконкому Катерина Кришінець-Андялошій, депутат облради Золтант Ленд’єл та численні гості з Угорщини. Серед них і представники партнерських закладів освіти з Будапешта, Добоша, Матесалки, Кішварди та багатьох інших. Завітали й представники угорських консульських установ, які працюють на Закарпатті, повідомляє Мукачівська міськрада.

Більшість учнів навчаються у історичному корпусі, в якому свого часу діяла королівська гімназія для хлопців. Новий корпус збудований у 1967 році. У 1992 році школі присвоєно ім’я Ференца Ракоці II. Десять років тому у подвір’ї школи в його честь встановлено погруддя. Учні школи є постійними учасниками і гостями фізико- математичної олімпіади в місті Шарошпоток. Для юних знавців історії угорська асоціація ім. Ракоці ІІ в 2009 році оголосила конкурсну серію Gloria Victis. В закладі щороку проводять конкурс юних математиків ім. Я. Бояї, літні міжнародні музичні табори, організатором якого є Кешеляк Гергель, уродженець Мукачева, відомий угорський диригент. Чимало зусиль до розвитку закладу доклав його нинішній директор, депутат міськради Степан Шинк.

Учні школи успішно виступають на обласних та міжнародних олімпіадах. Більшість випускників успішно навчаються у вузах України та Угорщини. Школа отримає статус спеціалізованої – таке рішення прийняли міські обранці.

Урочистості почалися в самій школі, де представники міської влади, адміністрація школи, закордонні гості поклали квіти до погруддя Ференцу Ракоці II. Опісля урочистості продовжились в театрі, де було організовано святковий концерт.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp