Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура попередила незаконну земельну оборудку

23 травня 2014 р., 11:13

Ціна якої майже 5 мільйонів 300 тисяч гривень.

Ужгородською міжрайонною прокуратурою, за результатами проведеної в Середнянській селищній раді перевірки, встановлено, що посадовці з порушенням законодавства вирішили передати товариству 10 га земель сільськогосподарських угідь, для розміщення сміттєпереробного об’єкту.

Як повідомив, Ужгородський міжрайонних прокурор Олександр Андришин, рішенням сесії селищної ради, затверджено проект землеустрою, щодо відведення земельної ділянки площею 10 га із нормативною грошовою оцінкою майже 5 млн. 300 тис. грн. в оренду, для розміщення сміттєпереробного об’єкту. Згідно договору, земельна ділянка надавалась на 49 років із сплатою орендної плати у розмірі 5 % від нормативної грошової оцінки.

Однак, як було встановлено в ході прокурорської перевірки, вказане рішення сесії прийнято всупереч вимог ч. 9 ст. 123, ст. 207 Земельного кодексу України, оскільки рішенням сесії селищної ради не затверджено розрахунок розміру втрат сільськогосподарського виробництва (які становлять понад 345 тис. грн.) спричинених вилученням сільськогосподарських угідь із земель Середнянської селищної ради в оренду для розміщення сміттєпереробного об’єкту, і відповідно посадовими особами вказаного товариства кошти не сплачено. Крім того, селищна рада не вжила заходів спрямованих на примусове стягнення втрат.За наслідками виявлених порушень, міжрайонною прокуратурою внесено голові селищної ради подання, щодо невідкладного усунення виявлених порушень, яке наразі розглянуто та задоволено.

Відтак, рішення Середнянської селищної ради, яким затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 10 га для розміщення сміттєпереробного об’єкту скасовано, чим попереджено незаконне її надання, а також притягнуто до дисциплінарної відповідальності винну посадову особу.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp