Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті рятувальники йшли до перемог (ФОТО)

7 червня 2016 р., 08:53

Змагалися завзято.

І гаряче.

6 червня в Ужгороді рятувальники з усього Закарпаття демонстрували, на що вони здатні. На стадіоні "Авангард" відбувся Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту.

Урочисте відкриття змагань проходило на центральному стадіоні «Авангарду». Учасників чемпіонату вітали: начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ерфан, Ужгородський міський голова

Богдан Андріїв, заступник голови Закарпатської обласної організації ФСТ «Динамо» Михайло Пантьо та інші поважні гості.


{g}

У змаганнях взяли участь 14 команд, кожна з яких нараховувала по 7 бійців. Їм треба було пройти 5 етапів: подолання 100-метрової смуги з перешкодами; підйом штурмовою та висувною драбинами у вікно третього й четвертого поверхів навчальної вежі; пожежна естафета 4 по 100 метрів; бойове розгортання від мотопомпи. 

Самі спортсмени зізнаються, що підготовка до подібних протиборств - надзвичайно важка праця, котра забирає чимало енергії. "Це один із найтехнічніших видів спорту, які мені взагалі відомі. Тренуватися треба, не покладаючи рук і ніг: тут відпрацьовується не лише кожен метр, а й кожна вправа, рух - все відточується до ідеалу. Перед змаганнями ми тренувалися 4 дні на тиждень по 3-4 години", - розповів учасник Чемпіонату з Ужгорода Степан Локай. Загалом, як зазначив головний суддя змагань Глєб Бурковський, такі спортивні поєдинки є неабияк корисними для рятувальників. Адже всі етапи складені з огляду на щоденну роботу пожежників: "Наша служба передбачає одним з елементів використання пожежно-технічного обладнання, яке необхідне для гасіння вогню й ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Відповідно це і вміння підніматися у вікно по штурмовій драбині, це і навички користування висувною драбиною, це і вміння вчасно розгорнути рукавну лінію тощо. Усі ці елементи й були сконцентровані в пожежно-прикладному виді спорту". Утім для бійців ДСНС Чемпіонат - це не лише боротьба за перше місце, а й можливість приємно провести час у колі друзів, - впевнений начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак: "Будь-яке змагання - це своєрідне свято, коли люди з усіх гарнізонів з'їжджаються у певне місце, отримують змогу побачитися одне з одним, поспілкуватися, позмагатися. Це один з елементів гуртування колективу".

За результатами змагань третє загальнокомандне місце зайняли рятувальники Рахівського району. Другими стали представники Перечинського гарнізону. І золото вибороли вогнеборці з Ужгорода. Кращі спортсмени увійдуть до збірної Закарпаття й поїдуть на всеукраїнські змагання до Запоріжжя.

У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp