Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Справу "Корзо" перенесли, бо суддя іде у відпустку - громадський правозахисник

7 червня 2016 р., 09:05

Тож апеляціо розглянуть пізніше.

А мали розглянути справу вчора...

 

06.06.2016 р., в Апеляційний суд Закарпатської області (м. Ужгород; вул. Довженка, 7), відбулося засідання в резонансній справі (№308/8847/14-ц) щодо рейдерського захоплення магазину "Корзо" в частині скасування державної реєстрації права власності колишніх власників О.Шек, І.Пушкаш, А.Андросюк. Справу розглядали судді Куцин М.М., Ігнатюк Б.Ю. та головуючий суддя Куштан Б.П., призначений згідно автоматизованого розподілу після самовідводу попереднього колеги Г. Сабослой.

Однак цього разу знову не обійшлось без процесуальних порушень. А саме Апеляційний суд прийняв рішення з категорії "НОУ-ХАУ" – переніс розгляд справи на 22 червня о 9:30, через те, як пояснив головуючий Куштан, що один із колегії суддів йде у відпустку (!!!), тому якщо навіть вони почнуть розглядати справу, то не факт, що буде кому його підписати.Водночас, при чому тут відпустка суді? Можливо тепер людям не боротись за відновлення порушених прав поки судді відпочивають у відпустці? Крім того, згідно Календаря судових засідань суду, ця ж сама колегія суддів 22.06.2016 р. буде розглядати цю справу. То ж постає питання про якого суддю і відпустку йшла мова взагалі?!


Взагалі, я перший раз в своїй правозахисній практиці бачу таке безпрецедентне процесуальне судове рішення.Формально головуючий також зазначив, що 2 осіб не з'явились, однак обидві сторони наполягали на розгляді справи, оскільки неявка осіб, що належно повідомлені про час та місце судового засідання не перешкоджає судовому розгляду, згідно законодавства і до того ж ці особи не з'являлися фактично жодного разу на судові засідання протягом останніх 2 років, а тому перенесення справи може свідчити про умисне затягуванням розгляду в інтересах третіх сторін. Однак, головуючий суддя Б. Куштан публічно запевнив всіх присутніх, що наступний розгляд справи відбудеться вже однозначно по суті і без перенесень.Агов судді Апеляційного суду Закарпатської області Куштан Б.П., Куцин М.М., Ігнатюк Б.Ю. ви взагалі Цивільний кодекс хоч інколи читаєте?! Що тут скажеш, маразм суддівської системи по-закарпатськи.

Слід також звернути увагу як громадськості, так і голови суду Віталія Дроботя, який нещодавно доповідав громадськості про стан реформування судової системи України, про ще одне процесуальне порушення допущене судом, що в причино-наслідковому зв'язку могло спричинити матеріальні збитки сторонам процеси. А саме розгляд справи відбувся майже через 1,5 години, після призначеної години (9:30), а саме, близько 11:00.Така ситуація на жаль в цьому суді не поодинока, як і в більшості по Україні. 

Для прикладу, сьогодні на 9:30 було призначено одночасно 5 справ за участі одного і того ж судді, головуючого по справі Корзо. Постає логічне питання до голови суду Дроботя як він забезпечує дотримання законності в підпорядкованому ним суді, якщо фізично не можливо розглянути навіть 2 справи одночасно в одну годину, як згідно чинного законодавства, так і фізично. Ось вам і маразм суддівської системи, як підлягає негайному реформуванню, яка практично щодня порушує законні права та інтереси сторін в справі, завдаючи їм фактично прямої матеріальної шкоди такими необгрунтованими очікуваннями. Схоже, що потрібно подати позов про стягнення з суддів матеріальних збитків за такі свавільні дії, що призводять до суттєвих порушень прав сторін судового процесу і не тільки.Скоріш за все, що 22.06.2016 року розгляд справи почнеться також не своєчасно, оскільки на 9:30 призначено ще 4 справи за участі 2 суддів справи "Корзо" – Куштан і Ігнатюк.Окрім того, хочу довести до відома громадськості, що 2 червня 2016 року Вищий спецiалiзований суд України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ скасував ухвалу Апеляційного суду Закарпатської області від 23 листопада 2015 року (судді Крегул М.М., Вербицький В.В., Вотьканич Ф.А.), якою було відхилено апеляційну скаргу на вирок судді Ужгородського суду О.Лемак 

від 6 травня 2015 року, яким Запорожець Н.П. визнано виною у розкраданні коштів товариства із позбавленням волі на 4 роки, 3 роки займати відповідні посади та із відстроченням відбуття покарання 2 роки умовно. Підставою такого рішення касаційного суду Києва стало процесуальні порушення судів 1-ї інстанції та апеляційної і не правильне застосування ними кримінального закону.http://reyestr.court.gov.ua/Review/53835741А також принагідно нагадуємо, що 23 червня 2016 р. о 14:30, в Ужгородському міськрайонному суді під головуванням судді Шепетко І.О. відбудеться розгляд позивної заяви ТОВ «Магазин «Взуття» до ПАТ «Укрсоцбанк» про скасування іпотечного договору на їх приміщення, який був оформлений недобросовісним набувачем Шек О.В., яка фактично, згідно наявних висновків суддів, заволоділа майном товариства шахрайським шляхом через рейдерську схему.Відтак очікується, що 22.06.2016 р. накінець відбудеться вирішальне засідання суду, на якому має бути покладена остаточна крапка в явно затягнутій по термінам справі рейдерського привласнення магазину в обласному центрі Закарпаття групою осіб під «кураторством» підприємця, екс-депутата Ужгородської міської ради Павла Маєрчика, що відомий громадськості вже не поодинокою участю у «дерибаних» рейдерських схемах по місту Ужгород та перешкоджанням журналістській діяльності.Для прикладу, це одіозна непоодинока спроба відібрати частину двору із дитячим та спортивним майданчиками в 4500 ужгородців на Генерала Свободи: 

Це і «прихватизація» за своєї каденції на своїх прямих родичів щонайменше 15 земельних ділянок в м .Ужгород:Директор магазину «Корзо» Марія Бірнштейн звертається до всіх громадських патріотичних організацій, громадських активістів та небайдужих громадян прийти та підтримати 10 жінок, які вже понад 2 роки, незважаючи на наявність судового рішення, не можуть отримати від рейдерів назад своє власне приміщення.

Закарпатська волонтерська сотня ГО "Айдар Волонтерська Допомога", що здійснює громадський супровід даної справи, принагідно звертається до голови Апеляційного суду Закарпатської області Віталія Дроботя, який нещодавно доповідав громадськості про стан реформування судової системи України, вжити всіх вичерпних заходів щодо недопущення порушення їх суддями законності, оскільки вони, відповідно до чинного законодавства та моральних засад суспільства, мають бути прикладом дотримання закону, а не його порушення.ПРИМІТКА: екс-депутат Ужгородської міськради П.Маєрчик, діючи через підставних осіб, здійснив рейдерське захоплення магазину на вулиці Корзо в Ужгороді шляхом фальсифікації документів (підписи були надруковані на звичайному струйному принтері)
.З повагою, громадський правозахисник,керівник Закарпатська волонтерська сотня ГО "Айдар Волонтерська Допомога"Віталій Грегор

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp