Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Одне із сіл Виноградівщини закидають сміттям з усього району

23 травня 2014 р., 12:36

В районі сподіваються на будівництво нового полігону з утилізації побутових відходів. Для його розміщення запропонували три села на вибір: с. Гудя, с. Пийтерфолво, с. Шаланки.

21 травня голова Виноградівської районної державної адміністрації Віталій Любка провів засідання круглого столу, в ході якого обговорено стан поводження з твердими побутовими відходами та вирішення проблеми їх утилізації на території району. Участь в засіданні взяли перший заступник голови райдержадміністраці Анатолій Бажура, міський голова Степан Бочкай, керівник апарату РДА Тетяна Маляр, сільські та селищні голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, ке¬рівники комунальних під¬приємств району.

Голова райдержадміністрації Віталій Любка констатував прикрий факт, що на сьогоднішній день, з навколишніх сіл та м. Виноградів на міське сміттєзвалище завозиться близько 12 тис. тонн побутових відходів. Із-за великого обсягу і малої щільності розміщуваних відходів діюче сміттєзвалище надмірно швидко переповнюється і водночас не має потенціалу для розширення. І тільки будівництво нового районного полігону з утилізації побутових відходів, облаштованого згідно з вимогами екологічної безпеки та санітарно-гігієнічними нормами, зможе вирішити сьогоднішню проблему.Враховуючи екологічні та економічні фактори, слід визнати за доцільне реалізувати зазначений проект в одному з населених пунктів, зокрема, с. Гудя, с. Пийтерфолво, с. Шаланки. Гострим питанням і надалі у зазначених районах залишається негативне відношення населення щодо можливості будівництва нових об’єктів поводження з відходами на території їхніх громад. Комунальні підприємства та керів¬ники органів місцевого самоврядування недопрацьовують у даному напрямі, не проводять роз`яснювальної роботи із жителями населених пунктів.

- Тільки спільними зусиллями, разом з сільськими та селищними головами, обговоривши це питання з громадськістю району, ми зможемо віднайти правильне рішення і розв'язати сьогоднішню проблему у поводженні з побутовими відходами на території району, – підсумував голова райдержадміністрації Віталій Любка.


Виноградівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp