Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті затримали браконьєрів

8 червня 2016 р., 09:21

Валерій Мурга дав доручення перевірити законність діяльності мисливського клубу та звільнити усіх причетних працівників лісового господарства

У п’ятницю, 3 червня, ввечері в угіддях Хустського УТМР єгерська служба разом з працівниками Хустського держлісгоспу вивила браконьєрів. Зловмисниками виявились лісник Березівського лісництва, голова одного з мисливських клубів та двоє інших зловмисників, які втекли від «відповідальності» глибоко в ліс. Наразі слідство встановлює й інших, причетних до інциденту осіб, – повідомляє громадський активіст і адвокат Роман Келемен.

Зі слів пана Романа, браконьєри проводили загінне полювання з собаками у період, коли дикі тварини виходжують молодняк. При цьому правопорушники поранили тварину, зробивши чотири постріли з рушниці, однак зловити її не горе-стрільцям вдалося.

Як пише МедіаХуст, це далеко не перше полювання на дичину представників мисливського клубу.

Скажімо, ще в січні громаді Нижнього Бистрого разом з сільським головою вдалося затримати браконьєрів. На жаль, до відповідальності їх так ніхто й не притягнув, бо поліція не знайшла складу злочину, тож повернула зловмисникам зброю. Подібний інцидент вже мав місце і в Березові. Тоді активісти навіть звертались до обласного управління лісового господарства з проханням розірвати договір оренди землі та заборонити представникам злочинного клубу полювати. І, як вдалося з’ясувати березівчанам, мисливський клуб жодних дозволів на полювання не отримував, тож фактично вів і продовжує вести незаконну діяльність.

До речі, Роман Келемен також наголошує, засновниками клубу є кілька депутатів обласної ради на чолі з місцевим духівником. Можливо, через це «банді» досі вдається уникнути покарання.

Тож чи винних буде притягнуто до відповідальності – покаже час. Однак наразі начальник обласного управління лісового господарства Валерій Мурга дав доручення провести перевірку законності діяльності мисливського клубу та звільнити причетних до сумнівних оборудок працівників лісового господарства.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp