Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Яценюк попередив Лунченка про "неймовірну відповідальність"

5 березня 2014 р., 15:59

5 березня, відбулося засідання Кабінету Міністрів України за участю Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим та новопризначених голів обласних адміністрацій у режимі відеоселекторної наради. Закарпаття представляв голова ОДА Валерій Лунченко

5 березня, відбулося засідання Кабінету Міністрів України за участю Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим та новопризначених голів обласних адміністрацій  у режимі відеоселекторної наради. Закарпаття представляв голова ОДА Валерій Лунченко.

Першочергові питання, які порушувалися на засіданні, були спрямовані на вирішення невідкладних соціально-економічних проблем розвитку регіонів. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк привітав нових керівників областей з призначенням та доручив їм негайно взятися за виконання своїх обов’язків. Урочистогопредставлення голів адміністрацій не буде. 

“Традицію, коли витрачалися мільйонні кошти на те, щоби роз’їжджати по областях, вітати і офіційно представляти голів адміністрацій, ми залишили в минулому. Тепер треба одразу приступати до роботи”, - зазначив Арсеній Яценюк. 

Він попередив усіх голів адміністрацій про неймовірну відповідальність, яка лягла на плечі нової влади і її представників в областях. 

“Кожна дія повинна відповідати очікуванням мільйонів, які були на Майдані, щодо справедливості і гідності, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Після цього прем’єр-міністр коротко зупинився на ключових загальнополітичних і економічних питаннях. Також Арсеній Петрович повідомив і про ситуацію в Криму, яка й надалі залишається складною. Він ще раз закликав Росію відкликати свої війська з території України та виконувати всі угоди щодо цілісності і суверенітету нашої держави. 

Що стосується системи державного управління, то завдання, які зараз стоять перед головами ОДА, - це фактично її відновлення. Тому керівники держадміністрацій повинні жорстко, швидко і ефективно наводити порядок в системі державної влади. Це саме стосується і кадрового підбору на місцях. 

Окремо Арсеній Яценюк звернувся до керівників ОДА з проханням працювати злагоджено з місцевими радами. За його словами, завдання нового Уряду - це децентралізація влади. Тож серед завдань, які поставив прем’єр-міністр керівникам регіонів: жорстка економія бюджетних коштів, відновлення платіжної дисципліни по податках і зборах, першочергове фінансування зарплат і пенсій, жорстка боротьба з корупцією і поліпшення підприємницького клімату. 
 
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp