Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що символізує скульптура Геракла у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї?

8 червня 2016 р., 13:44

Її привезлидо Ужгорода не просто так

При вході в Ужгородський замок перше, що бачить відвідувачі Закарпатського обласного краєзнавчого музею - могутнього чавунного Геракла, який от-от подолає отруйну Лернейську гідру.

Скульптура виготовлена в 1842 р. на заводі у с. Тур’ях Реметах, що на Перечинщині. Автор скульптури – В. Кінне.

Раніше скульптура знаходилася в селі Ужок неподалік одноіменного перевалу, під Бескидом. Там, після відкриття в XVII столітті джерел з лікувальними властивостями, розташовувався популярний бальнеологічний курорт, куди з задоволенням приїздили не лише закарпатці, а й мешканці сусідньої Речі Посполитої. Пам’ятник прикрашав фонтан санаторію, який був зруйнований під час Першої світової війни.

В Ужгород скульптуру перевезли у 1947 році завдяки першому директору Краєзнавчого музею Петру Сові.
Постать Геракла є символічним для міста, ім’я Геракла означає «уславлений герой». Другим подвигом грецького героя було знищити лернейську гідру та її помічника гігантського рака. Ці персонажі символізують водну стихію, від якої сучасний обласний центр страждав чимало, а сам Геракл боротьбу з нею, пише Discover Uzhhorod.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp