Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Керівництво ДФС Закарпаття зустрілось зі спостерігачами місії ОБСЄ

9 червня 2016 р., 13:30

Зустріч відбулась сперше

Напередодні в Ужгороді відбулась зустріч керівництва Головного управління ДФС у Закарпатській області та Закарпатської митниці ДФС із спостерігачами Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Зустріч між представниками фіскальної служби краю та представниками місії відбулась вперше, повідомляє Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

Варто зазначити, що Спеціальна моніторингова місія започаткована в березні 2014 року, після запрошення українського уряду, за погодженням 57 країн.

За словами спостерігачів, у місії є три основні аспекти роботи: спостереження за ситуацією, пов’язаною з безпекою; сприяння діалогу; спостереження за всіма питаннями, пов’язаними з правами людей.

Мета зустрічі: зрозуміти роботу фіскальної служби загалом, та податкового і митного напрямку зокрема.

– Закарпатська область – це обличчя України в очах Європейського Союзу. Тому, необхідно, щоб діяльність органів державної влади була прозорою, безпосередньо це стосується і правоохоронних органів. Це питання на особливому контролі. Ми хочемо, аби Європа, і весь цивілізований світ бачили, що ми дотримуємось Закону і забезпечуємо виконання прав громадян, – зазначив в ході зустрічі Володимир Колесніков, начальник Закарпатської митниці ДФС.

– Державна фіскальна служба перебуває у стадії реформування. Наразі, що стосується ДФС на регіональному рівні, то триває оптимізація податкових органів. В Закарпатті було одинадцять юридичних осіб – податкових інспекцій у районах, зараз залишилось тільки шість. Відповідно зменшується кількість працівників фіскальної служби, – розповів представникам ОБСЄ Олексій Петріченко, начальник ГУ ДФС у Закарпатській області.

За словами начальника ГУ ДФС, наразі у роботі фіскальних органів, в рамках інституційної реформи Державної фіскальної служби України, застосовується все більше електронних сервісів, задля того аби зменшити особистий контакт безпосередньо податкового інспектора та платника податків. Це не тільки мінімізує ризик виникнення корупційних ризиків, але йпризводить до того, що суб’єкти господарювання можуть більше часу присвятити власній справі.

Закарпаття є прикордонним регіоном, який межує із Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Польщею. Тому, під час зустрічі також йшлося про пріоритетні напрямки боротьби з контрабандою, зокрема, незаконним переміщенням підакцизних товарів через митний кордон України.

Цікавились спостерігачі і блокпостом, який розташувався у селі Нижні Ворота.

– Так, у Нижніх Воротах, організований так званий блокпост, де представлені різні правоохоронні служби, зокрема, податкова міліція, митниця, СБУ, Національна поліція та Державна прикордонна служба. Такий додатковий захід покликаний удосконалити боротьбу з порушенням законодавства та попередити ввезення транспортними засобами на територію області підакцизних товарів, контрабанди, які в подальшому зловмисники можуть переміщувати через кордон – пункти пропуску або «зеленку», – розповів Володимир Колесніков.

Під час зустрічі йшлося й про те, що в напрямку боротьби з порушенням митних правил, контрабандою, проводяться активні, та, в свою чергу, ефективні заходи. Про це свідчать показники припинення злочинів пов’язаних з порушенням митних правил, зокрема, йде мова про незаконне переміщення тютюнових виробів. Митниця майже щодня складає протоколи про порушення митних правил та вилучає, до відповідного рішення суду, не тільки підакцизні товари, але й продукти харчування та транспортні засоби.

Що стосується товарів, які найбільше намагаються вивезти з України незаконно, то це тютюнові вироби. Водночас найбільше роблять спроби незаконно ввезти в Україну брендовий одяг, елітні алкогольні напої, побутову техніку, продукти харчування.

Останнім часом з української сторони збільшилось виявлення великих партій переміщення цигарок, в той же час зменшилась кількість виявлень у суміжних сторін. Ще рік-півтора тому була протилежна тенденція.

Загалом зустріч пройшла конструктивно та насичено, учасники зустрічі домовились активізувати діалог та обмін досвідом.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp