Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Анця Кушницька отримає новий тепловоз

9 червня 2016 р., 15:11

І не один

Голова ОДА зустрівся з делегацією із Миколаївської області, яка приїхала на Закарпаття для переговорів про передачу двох паровозів для Боржавської вузькоколійки.

– Ми давно шукали для нашої вузькоколійки ретро-паровози, які працюють на дровах, – зазначає Геннадій Москаль. – Вони можуть стати справжньою туристичною родзинкою області, подивитися на яку приїжджатимуть з усієї України й закордону. Укрзалізниця не має жодного паровоза, однак громадські активісти знайшли дві такі машини в Миколаївській області. Один у м.Новий Буг, інший – у Миколаєві. Паровози стоять там, як елементи декору, оскільки, по-перше, вже десятиліття знаходяться в неробочому стані, а, по-друге, там немає вузькоколійки. Попередньо ми вже вели переговори з представниками Миколаївщини про передачу машин на Закарпаття і досягли принципової згоди.



А зараз зустрілися з делегацією на чолі з міським головою Нового Буга Максимом Лагодієнком, щоб обговорити принципи і механізм угоди. Головна мета – щоб міська громада (паровози знаходяться в комунальній власності) залишилася задоволеною, тому Закарпаття має запропонувати взамін щось своє. Після передачі паровозів на Закарпаття ми своїми силами відновимо їх і запустимо в рух на Боржавській вузькоколійці. До остаточного вирішення питання я запросив групу дітей із Нового Буга на Закарпаття для відпочинку, який включатиме й поїздки нашою вузькоколійкою.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp