Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Іршаві відкрили меморіальну дошку заслуженому лікарю України

10 червня 2016 р., 14:49

Василь Рішко першим відкрив на Закрапаття відділення нефрогемодіалізу

6 червня у місті Іршава вшанували ім’я людини, яка зробила за життя неабиякий внесок у розвиток медицини не тільки на теренах Іршавщини, а й Закарпаття зокрема. Меморіальну дошку на честь 60-річчя з Дня народження Василя Васильовича Рішко, життя якого через хворобу обірвалося рівно десять років тому, встановили на фасаді ЦРЛ, офіційно відкрили та освятили.

На відкриття пам’ятної дошки завітали рідні й близькі Василя Васильовича:дружина, донечки, батько, мати та брат, керівники району, міста, колеги та вдячні пацієнти. У пам’ять про видатного хірурга колеги навіть хором озвучили його улюблену пісню, повідомляє Іршавська РДА.

Як відомо, народився Василь Васильович 6 червня 1956 р. в м. Ужгороді. Закінчивши медичний факультет Ужгородського державного університету, отримавши диплом у 1980 році зарахований до аспірантури Академії медичних наук. За час навчання захистив кандидатську дисертацію і вжев 1983 році здобув ступінь кандидата медичних наук.

Кар’єрний ріст лікаря-хірурга Василя Рішко на Іршавщині розпочався у 1984 році. До 1997 вінпропрацював завідувачем Іршавського хірургічного відділення та районним хірургом. Написав докторську дисертацію, яку успішно захистив у 1996. Далі очолив управління медицини Закарпаття, разом з тим розпочав роботу на посаді професора кафедри факультетської хірургії медичного факультету УжНУ.

З 2000 року знову починає працювати в Іршаві на посаді головного лікаря Іршавської центральної районної лікарні. У 2003 р. призначений на посаду начальника відділу охорони здоров’я Іршавської райдержадміністрації. Звання Заслуженого лікаря України Василь Васильович отримав також у 2003 році. З 2005 року видатний лікар-хірург переходить працювати на кафедру хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти УжНУ.

За час своєї медичної діяльності Заслужений лікар України опублікував понад 50 наукових праць, присвячених проблемам хірургії органів травлення. Слід зазначити, що у 1992 році впеше на Закарпатті саме Василь Рішко відкрив відділення нефрогемодіалізу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp