Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті планують відновити відділення гемодіалізу

11 червня 2016 р., 17:38

У місті воно працювало до 2014 року, а потім закрилося.

З ініціативи голови Хустської районної державної адміністрації Назарія Павлія відбулася нарада стосовно відкриття дистанційного відділення гемодіалізу. Наразі йде активна робота по відкриттю гемодіалізного центру в місті Хуст.

«Ситуація, яка склалася зараз, є неприпустимою. Хустський район чи не єдиний у області, який немає такого центру. Наші краяни, яких зараз налічується 14 хворих, вимушені кілька разів на тиждень доїжджати до сусідніх районів, аби продовжити своє життя на кілька днів. Уявіть життя цих людей та їхніх близьких!

Коли я вперше ознайомився з цією проблемою, то довго не міг зрозуміти, як дійшло до того, що один із найперших гемодіалізних центрів, який свого часу був відкритий у Хусті, в 2014 році закрили. Ніщо не є таким важливим, як людське життя. Тому разом із апаратом адміністрації та за підтримки голови районної ради Олександра Пацкана, а також активної роботи начальника відділу охорони здоров’я Хустської РДА Віктора Бабича ми взялися за вирішення цього питання. Відшукали підходяще приміщення. Ним виявилася частина Хустської стоматполіклініки, яку передадуть під сателітне відділення системного гемодіалізу обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака. У відділенні працюватимуть досвідчені лікарі та середній медичний персонал, тож жителі Хустщини зможуть отримувати необхідну медичну допомогу апарату «Штучна нирка» набагато ближче до дому»,- коментує ситуацію Назарій Іванович.

Хустська районна державна адміністрація



балога 12.06.2016 07:56 IP: 206.60.113.92
подякуйте пану Роману тай Шніцеру,котрі закрили штучну ниркучерез свої бізнесові питання

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp