Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти УжНУ взялись за відродження традиції 80-х (ФОТО)

23 травня 2014 р., 20:06

А саме, хочуть повернути собі місце, що було центром університетського дозвілля.

Санаторій-профілакторій «Скалка» вже не перший рік чекає дбайливих рук і хороших капіталовкладень. Якщо про фінансову частину сьогодні говорити досить складно, то працьовиті студенти вже розпочали ініціативу з відновлення бази відпочинку. Розчищають територію і після цього тут же організовують дозвілля. Крім того, виникла ідея організувати на «Скалці» базу студентської практики різних факультетів.

{g}

«Скалка» — студентський табір, і я переконаний, що відроджувати його повинні студенти. А виш має підтримувати молодіжну ініціативу. І тоді «Скалка» знову буде місцем студентського дозвілля. Розмови про іноземного інвестора, думаю, сьогодні безперспективні, бо інвестор не зробить нічого без власної вигоди. А, враховуючи ситуацію в країні, сподіватися на великі капіталовкладення не випадає. Тому я вважаю, що тільки на волонтерських засадах студенти можуть відновити базу відпочинку”, – розповідає доцент кафедри теорії історії держави і права, ініціатор безстрокової акції Андрій Головач. Він переконаний, що якісний відпочинок на природі у поєднані з невеликими обсягами роботи тільки заохочує студентів.

Студенти факультету європейського права і правознавства вже розчистили територію неподалік будинків від чагарників. Прибирати «Скалку» також їздила група студентів факультету туризму. Ідея зацікавила й коледжан. Органи студентського самоврядування УжНУ теж обіцяють всіляко сприяти відновленню «Скалки». Підтримує ініціативу й керівництво вишу.

До слова, під час розчищення території збирається чимало дров, на яких можна розкласти вогонь і зварити, до прикладу, студентський боґрач. Якщо для молоді 80-х років «Скалка» була основним місцем відпочинку, то сьогодні волонтерам ніщо не перешкоджає продовжити цю традицію. Роботи вистачить для всіх, головне — бажання відродити «Скалку» для себе і майбутніх студентів. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp