Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді триває живописна виставка Василя Свалявчика (Фото)

12 червня 2016 р., 20:25

Виставка-путівник для туристів

9 червня у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту заслужений художник України Василь Свалявчик представив тематичну добірку творів, об'єднану назвою "Дерев’яна храмова архітектура Закарпаття".



На 27-ми полотнах зображені найкращі свідчення духовної культури краю. Це, зокрема, пам'ятки Великоберезнянщини, Мукачівщини, Свалявщини, Воловеччини, Тячівщини, Рахівщини та, здебільшого, Міжгірщини й Хустщини, повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Виокремити якусь із церков художник не може, каже: всі вони рівні і рідні для нього, писав їх із однаковим завзяттям, деякі – на пленерах, за іншими приїздив окремо. Загалом, це чи не найповніша збірка, присвячена церковній архітектурі, серед доробків закарпатських художників. Над нею Василь Свалявчик працював не одне десятиліття і з прикрістю зауважує, що за цей час окремих церков уже не стало або ж вони втратили свій первозданний вигляд, тож ті, які вціліли, слід особливо цінувати. Власне, мета презентації, за словами митця, зацікавити храмовою архітектурою відпочивальників, аби, оглянувши виставку, вони захотіли побачити змальоване наживо.

{g}

Настрій виставки доповнюють і колоритні замальовки з сільського життя – старі хати, копиці тощо.

Побачити роботи можна протягом двох тижнів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp