Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У гостях у НПП "Зачарований край" побувала малеча (Фото)

13 червня 2016 р., 12:22

Радості не було меж

На днях у гості до Національно природного парку «Зачарований край» завітали діти Іршавського району дитячого оздоровчого табору «Водограй», що розташований на базі Ільницької школи-інтернату. Майже сотня дітлахів 1- 8 класів разом зі своїми наставниками ознайомилися із навколишньою природою парку. Діти уважно слухали розповідь наукового співробітника НПП Василя Лутака про історію створення національного парку, високе надбання природно-заповідного фонду – парк віднесено до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, цікавою та змістовною була розповідь про місцеву флору і фауну «Зачарованого краю» та які саме види тварин і рослин віднесені до Червоної книги України.

Опісля екскурсії працівники парку провели бесіду з маленькими гостями яка включала в себе правила поведінки в лісі, а саме як слід поводити себе під час пожежі або укусу змій та комах і під час сезону тиші, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Для дітей знайомство з адмінтериторією НПП «Зачарований край» та розповіді про парк були дуже захоплюючі та цікаві, проте, вони попросилися ще раз у гості, щоб відвідати унікальні природні обєкти національного парку: урочище «Камянка», або геологічний заказник «Зачарована Долина», або Оліготрофне сфагнове болото «Чорне багно».

Відреагувавши на прохання дітей ближче познайомитися з природою НПП «Зачарований край», директор парку Іван Піняшко пообіцяв організувати підвіз школярів у одну із рекреаційних зон «Зачарованого краю».





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp