Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Генконсульстві в Ужгороді ажіотаж

14 червня 2016 р., 08:27

Бо візу отримати простіше...

Цю послугу хочуть отримати маси людей.

ількість громадян України, які бажають відвідати Угорщину, значно збільшилася. Про це говорять довжелезні черги, в яких доводиться простоювати закарпатцям.До прикладу, сьогодні в Генеральному консульстві Угорщини вишикувалися на отримання віз у секції понад 100 жителів області.Візу отримати тепер простіше.

Влада України чекає, що громадяни будуть відвідувати країни ЄС без візових проблем“Наразі хоч і стало легше отримувати угорську візу, однак через кількість виїжджаючих, черги зросли й доводиться чекати по 2-3 години”, – каже один закарпатець, Іван.Громадянин Закарпаття може отримати візу по діловому, навчальному, робочому, а також приватному запрошенню, з яким він повинен звернутися в консульство. 

Співробітники, що працюють в секції інтересів Угорщини в розмові з журналістами zakarpattya.net підтвердили, що “бажаючих стало набагато більше”, проте не уточнили, скільки по статистиці віз видається на день і заявки на який тип віз були отримані після пом’якшення візового режиму.В Угорщину на заробітки?Ніхто з тих, хто бажає отримати угорську візу, звісно, не каже, що воліє виїхати на роботу, але, за даними закарпатських соціологів, люди масово роблять візи, аби виїхати на заробітки. 

Адже в Угорщині гроші заробити набагато простіше. “Громадяни Закарпаття, в силу безробіття в країні, відправляться саме в країни Європи, а не в Росію, як це було раніше.“Пропорція така, що з кожним роком все більше закарпатців знаходяться на території Євросоюзу … вони там працюють, висилають гроші … люди йдуть на фіктивні шлюби, на будь-які хитрощі, аби виїхати за кордон”, – розповів закарпатський соціолог Михайло Соскіда.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp