Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Геращенко: Боремося за звільнення 25 полонених

14 червня 2016 р., 20:14

Київ хоче звільнити, в першу чергу, заручників, у яких проблеми зі здоров'ям.

Україна домагається якнайшвидшого звільнення 25 заручників на Донбасі, у яких проблеми зі здоров'ям, заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Ми боремося за звільнення як мінімум ще 25 наших чоловіків, це дуже важка робота, але ми докладемо всіх зусиль, щоб всі, хто знаходиться на окупованому Донбасі, це не 25, це набагато більше людей, ми хочемо звільнити в першу чергу хворих", - сказала вона, зустрічаючи визволених з ув'язнення в Росії українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка. За словами Геращенко, українській стороні відомі їхні імена і місцезнаходження. "На жаль, всі ключі від усіх в'язниць знаходяться в Кремлі", - зазначила вона. 

Представник України в гуманітарній підгрупі також зазначила, що влада України докладає всіх зусиль для звільнення всіх заручників і полонених, а також закликають міжнародне співтовариство допомогти в цьому питанні. У свою чергу, прес-секретар президента України Святослав Цеголко, який так само, як і Геращенко, літав до Москви за українцями, додав: "Символічно, що військовий літак Міноборони України приземлився в Москві і саме на цьому літаку були доставлені українські політичні в'язні Солошенко і Афанасьєв в Україну".

 Він запевнив, що команда президента буде робити все для того, щоб і інші політв'язні, які знаходяться в РФ, повернулися додому. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДНР пропонує обмін полоненими за схемою "25 на 50".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp