Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Подання: ЄВС: У страхувальників новий порядок

20 червня 2016 р., 11:00

Як і що повинно бути?

Деталі роз’яснюють фахівці.

Ужгородські податківці інформують платників, що Міністерством фінансів України наказом від 11.04.2016 р. N2 441 «Про внесення змін до Порядку формуван­ня та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'яз­кове державне соціальне страхування» викладено в новій редакції Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загаль­нообов'язкове державне соціальне страхування.

Звіт до органів доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем узяття на облік як платника єдиного внеску в органах доходів і зборів в один із таких способів:

засобами електронного зв'язку в електрон­ній формі з дотриманням умови щодо реєстра­ції ЕЦП відповідальних осіб у порядку, визначе­ному законодавством (у разі подання електрон­ного звіту він надсилається не пізніше від закін­чення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання звіту);

на паперових носіях, завірений підписом ке­рівника страхувальника Та скріплений печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;

на паперових носіях, якщо у страхувальника число застрахованих осіб не перевищує 5;
надсилання поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення за умови, що у страхувальника число застрахованих осіб не перевищує 5.

Наказ № 441 набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, тобто з 1 червня 2016 р.

У наказі № 441 передбачено: якщо страхуваль­ником не подавався Звіт за попередній звітний період (періоди), то в поточному звітному місяці не допускається відображення сум нараховано­го єдиного внеску застрахованим особам за по­передній звітний період (періоди). У такому ви­падку страхувальник зобов'язаний подати Звіт за поточний звітний період і в разі потреби — окремо за попередній період (періоди).

Звіт за попередній звітний період (періоди) до 2016 р., який не подавався, подається до органу доходів і зборів за формою, що була чин­ною з 1 травня 2015 р. Такий Звіт подається ли­ше один раз за один звітний період.




ДПІ у м.Ужгороді

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp