Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді в останню дорогу проведуть багаторічного керівника Закарпаття

21 червня 2016 р., 14:40

22 червня

Прощатимуться з Юрієм Ільницьким.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, працівники міської ради та її виконавчого комітету, депутатський корпус висловлюють щирі співчуття родині та близьким багаторічного керівника Закарпаття, Почесного громадянина Ужгорода ЮРІЯ ВАСИЛЬОВИЧА ІЛЬНИЦЬКОГО, - пише "Карпат ньюз".

Юрій Ільницький очолював область цілу епоху в історії нашого краю,18 непростих років – із 1962 по 1980-й, сприяв зменшенню гостроти однієї з основних проблем Закарпаття – безробіття – через розвиток промисловості і створення робочих місць, відстоював інтереси регіону перед центральною київською та московською владою.

І сучасники, і наступні керівники різних рівнів дивувалися, як Юрій Ільницький домігся, що ліси Закарпаття вирубували значно меншою мірою, ніж в інших областях, чому місцевих селян-радгоспників єдиних (!) в СРСР не позбавили присадибних ділянок, як на пленумах ЦК та сесіях Верховної Ради за правління українофоба Щербицького всі перші секретарі обкомів виголошували промови російською, а Ільницький, разом із Олесем Гончаром та Павлом Загребельним – українською.

Саме завдяки Юрію Васильовичу в часи Брежнєва інтелігенція області не так тотально, як деінде, зазнала мас¬штабних політичних репресій проти «шестидесятників», всупереч партійним квотам, на всіх відповідальних посадах області працювали закарпатці, а світ багато дізнався про особливості ролі СРСР у трагедії Празької весни.

І чи найбільше Закарпаття завдячує Юрію Ільницькому за те, що принципово відстояв край від ідеї будівництва двох атомних електростанцій та прокладання крізь Карпати тунелю для перекидання вод Тиси.

Пам’ять про Юрія Васильовича Ільницького в історії нашого краю назавжди залишиться світлою. Прощання відбудеться завтра, 22 червня, на кладовищі Кальварія об 11.30.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp