Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Селяни - про біду, яку накоїв град (ВІДЕО)

21 червня 2016 р., 14:36

Негода пройшлася краєм нині вночі на Виноградівщині.

Сьогодні серед ночі випав град. Селяни з0і сльозами на очах розповідаютьЮ якої шкоди завдала негода. Кажуть, біда велика. 

Такого градобою як сьогодні зранку не пам’ятають жителі Виноградівщини.За масштабами нанесеної людям шкоди це найбільша стихія в цьому регіоні після катастрофічного паводку 2001 року. В одному лише Текові, за попередніми підрахунками Теківського сільського голови Миколи Пенцкофера, пошкоджено або зовсім знищено покрівлі на 90-95 відсотках будинків села.

-Близько шостої години ранку ми відчули наростаючий гул з боку Чорної гори,- розповідає мешканець Текова Павло Яцура.- А потім по даху вдарив град. Льодяні кулі були величиною як яйце.

Градом цілком зрешетило покрівлю хати 80-літньої Мальвіни Параски. Але дісталося й новому будинку її дочки Віри – новий шиферний дах також у дірках, через них вода затікає по стінам у кімнати.

Як і в кожному на цій вулиці (Дружби) дворі стихією сильно потріпало виноград на лугошах, з дерев позбивало достигаючі вишні та абрикоси, постраждали та поля з молодою кукурудзою.

Не чекаючи вказівок згори, в селі оперативно створили депутатські комісії, які ходять по селу й закатовують нанесену дворогосподарствам шкоду. Та люди не надто вірять, що хтось їм допоможе. Деякі, правда, хто має страховку, сподіваються на відшкодування.

На даний час господарі понівечених будинків намагаються хоч якось накрити пошкоджені дахи, рятуючись від чергової зливи. Люди скаржаться, що ні в селі, ні у Виноградові в магазинах уже немає плівки, тому їхати за нею доводиться аж до Мукачева .

Наша знімальна група проїхалася також по Королеву. Лише на одній центральній вулиці пошкоджені покрівлі більшої частини будинків. Ситуація тут ще гірша, ніж у Текові. Подібні сигнали надійшли до редакції також із Лемаковиці та Олешника.

Ми й надалі будемо слідкувати, як ліквідовуються наслідки градобою на Виноградівщині і повідомлятимемо про це у своїх репортажах.

Деталі - у сюжеті "Голосу Карпат":



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp