Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Перечинщині обійшли виборчий закон

25 травня 2014 р., 12:59

Видали бюлетень незаконо.

Спостерігач ОПОРИ у селі Ворочево, Перечинського району на виборчій дільниці №210377 зафіксував факт видачі бюлетеня особі, що пред’явила тільки копію паспорта. Голова виборчої комісії Дуганчик Юстина дозволила члену комісії видати бюлетень особі на підставі копії паспорта, аргументуючи це тим, що копія була нотаріально завіреною.

Заступник голови ОВК№71 Швайка Сергій прокоментувавситуацію так: «Ніяких розпоряджень про те, що можна голосувати з копією паспорта не було. Керівництво усіх наших ДВК добре ознайомлене із законодавством і знає, що видавати бюлетні можна тільки на підставі паспорту, а не копії».

Після телефонного дзвінка заступника голови ОВК на дільницю з порушенням, пан Швайка сказав наступне: «Голова дільниці Дуганчик Юстина запевнила мене, що у виборця був і паспорт і завірена копія паспорта, тому виникла суперечка на підставі якого документа видати бюлетень, а спостерігач цього не зрозумів».

Також, пані Дуганчик не дозволяє спостерігачу ОПОРИ підходити до столів, де видаються виборчі бюлетені, бо за її словами, це заважає роботі членів комісії. Такі дії є перешкоджанням законній діяльності спостерігача.

Однак спостерігач ОПОРИ запевняє, що виборець не пред’являв оригінал паспорту, тому слова Дуганчик Юстини не відповідають дійсності. Щодо зафіксованого порушення спостерігач складає відповідний акт.

На дільницях 70 виборчого округу також були зафіксовані спроби видачі виборцям бюлетенів на підставі надання копій паспорта, проте після зауважень спостерігачів ОПОРИ, члени цих ДВК повідомляють усіх виборців, що проголосувати вони зможуть тільки пред’явивши документи передбачені законом.

Відповідно до частини 2 статті 2 Закону України «Про вибори Президента України» «Документом, який підтверджує громадянство України, є:


7) військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби);

8) тимчасове посвідчення громадянина України;

Документи, зазначені у пунктах 1, 7, 8 частини другої цієї статті, є підставою для отримання виборчого бюлетеня і можуть бути використані на звичайних та спеціальних виборчих дільницях».


ОПора

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp