Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Долю командира роти патрульної поліції визначить суд

22 червня 2016 р., 12:02

Його звинувачують у перевищенні службових повноважень

Досудове розслідування фінішувало.

Днями, як повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області, слідчим відділом прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження стосовно командира роти Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві Департаменту патрульної поліції.
Патрульного звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Подія трапилась в кінці грудня 2015 року.
Патрулюючи вулиці Ужгорода, екіпаж патрульних отримав виклик про нанесення тілесних ушкоджень біля одного із розважальних закладів на вул. Минайській. Прибувши на місце події, патрульні виявили потерпілого та свідків. Проводили опитування, збирали інформацію. Однак, невідомий чоловік, що підійшов в цей час до патрульних з цікавості, став заважати їм виконувати свою роботу, лаявся, поводився агресивно.

В цей час патрульні отримали усне повідомлення від громадянина про крадіжку мобільного телефона. Патрульні запропонували йому проїхати у міськвідділок для написання заяви про крадіжку. Однак чоловік не заходів співпрацювати з полісменами. Натомість почав нецензурно висловлюватись в бік патрульних та поводити себе неадекватно.

Впродовж всього часу перебування на виклику ці двоє невідомих громадян з явними ознаками алкогольного сп’яніння активно заважали патрульним виконувати свої безпосередні службові обов’язки, виражалися нецензурно, поводили себе агресивно. Один з них чинив опір законним вимогам поліцейського, не пред’являв документи, не бажав заспокоїтись, а потім штовхнув патрульного. Інший громадянин намагався втекти.
Керуючись ст. 43 ЗУ «Про національну поліцію», виключно для припинення правопорушення та безпеки під час перевезення, обох чоловіків доставили у міськвідділ у кайданках для встановлення особи, з’ясування обставин такої поведінки та складання адмінматеріалів про порушення громадського порядку.

Одразу по прибуттю у міськвідділ, відповідно до чинного законодавства, правопорушникам зняли кайданки, запропонували правову та медичну допомогу. На що ті відмовились, зазначивши, що скарг та претензій на дії працівників патрульної поліції не мають.
Після завершення всіх необхідних процедур зі складання протоколу чоловіків відпустили. На момент залишення приміщення Ужгородського МВ обидва молодика на вигляд були здорові та неушкоджені.

Однак наступного ранку один із них написав заяву на дії інспектора патрульної поліції, звинувативши останнього в нанесенні тілесних ушкоджень, а саме зсилався на те, що через незаконні дії патрульного та застосування сили отримав відкритий перелом руки.
За цим фактом проводилась внутрішня службова перевірка, за результатами якої порушень в діях полiцейського знайдено не було.
Однак, як вже відомо, в результаті проведення розслідування прокуратурою, справу скерували в суд. А, отже, тепер суд вирішуватиме долю командира роти Управлiння ПП. Наразi сподiваємось, що судова iнстанцiя розбереться в усiх обставинах справи та прийме неупереджене законне рiшення.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp