Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Свого контрабандист не домігся

24 червня 2016 р., 11:41

Його затримали словацькі митники

Доведеться відповідати.

У середу (22.06) словацькі митники затримали на посту у Вишньому Нємецькому вантажівку з причепом під керуванням громадянина України. За документами вантажівка була порожня, однак у конструктивних порожнинах та запасних колесах митники виявили близько півмільйона штук сигарет. Викриття контрабанди стало можливим внаслідок оперативної інформації, яку словацьким митникам передали українські колеги з митного посту «Ужгород».
– Затриманий громадянин України, згідно з нашою базою даних, регулярно займався контрабандою сигареті і вже 17 разів затримувався нашими митниками, – повідомляє Геннадій Москаль. – Кожен раз він відбувався адміністративним покаранням – простим штрафом – після чого знову демонстративно займався контрабандою. Тому цього разу, як тільки водій заїхав порожнім на митний пост «Ужгород», наші митники повідомили про ймовірну спробу контрабанди словацьких колег і попросили особливо уважно перевірити вантажівку з причепом.
Домовленість про співпрацю з обміну оперативною інформацією була досягнута під час моєї поїздки в Словаччину й зустрічі з керівництвом Міністерства фінансів цієї країни, у віданні якого знаходиться митниця. У Словаччині, на відміну від України, за контрабанду передбачена кримінальна, а не адміністративна відповідальність, тому сподіваємося, що словацький суд не тільки конфіскує вантажівку з причепом, але й зробить так, що ми не побачимо цього контрабандиста наступні п’ять років. У нас є інформація по всіх контрабандистах, котрі притягалися до адміністративної відповідальності більше трьох разів. Щодо тих, хто й далі зловживатиме «гуманністю» українського законодавства, будемо діяти аналогічно. Той, хто й далі захоче демонстративно возити сигарети за кордон, буде відповідати за контрабанду не за українським, а за європейським законодавством. Теперішнє затримання крупної партії сигарет на українсько-словацькому кордоні – це ще один доказ необхідності відновлення кримінальної відповідальності в Україні за контрабанду підакцизних товарів (кримінальна відповідальність за контрабанду передбачена у всіх наших сусідів). Або ж підвищення акцизу на тютюнові вироби, як цього вимагає від України ряд міжнародних фінансових організацій.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp