Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Керівництво краю попросило грошей в Уряду, аби подолати наслідки стихії

24 червня 2016 р., 12:41

Яка сталася кілька днів тому

Самотужки не впоратися

Вчора, 23 червня 2016 року, голова обласної державної адміністрації Геннадій Москаль та виконуючий повноваження голови обласної ради Йосип Борто підписали спільного листа на ім’я Прем’єр-міністра України з проханням дати відповідні доручення щодо виділення коштів для подолання наслідків надзвичайної ситуації, що склалася в області після того, як її територією пройшли зливи з градом.

У листі зазначається, що, за попередніми підрахунками, загальні збитки, нанесені стихією, становлять понад 25 млн гривень, а для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації необхідні кошти у сумі понад 50 млн гривень.

Таким чином, пом’якшити для населення наслідки стихійного лиха вдасться тільки за умови належної фінансової підтримки з державного бюджету, оскільки наявні фінансові ресурси області вичерпано. Зокрема, як уже повідомлялося, з резервного фонду обласного бюджету найбільш постраждалим районам виділено 1 500 млн гривень, із резервних фондів місцевих бюджетів – 350 тис. гривень.


Також виконуючий повноваження голови обласної ради Йосип Борто звернувся до Генерального консула Угорщини в м. Ужгороді Йожефа Бугайли щодо сприяння наданню посильної гуманітарної допомоги постраждалим домогосподарствам. У зв’язку з цим, найближчими днями до Закарпаття має прибути Урядовий комісар Угорщини Іштван Грежа.

Обласна рада і надалі інформуватиме громадськість про заходи, які вживаються для подолання наслідків стихійного лиха.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp