Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кабмін склав проект бюджету-2017 з новим курсом

24 червня 2016 р., 20:42

Згідно проекту курс зросте на ... три гривні

Кабінет міністрів України затвердив проект бюджетної резолюції на 2017 рік. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду в п'ятницю, 24 червня, передає 112 Україна.

У проекті резолюції закладений прогноз середньорічного курсу гривні на рівні 27,2 грн за долар, пиш Кореспондент.нет.

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що проект передбачає дефіцит ВВП до 3%, граничний розмір державного боргу - не більше 66% ВВП, і надання державних гарантій до 5% доходів загального фонду.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, у документі також закладені підтримка державою аграрного сектору (з акцентом на фермерських і малих сільськогосподарських підприємствах) і кошти для фонду регіонального розвитку, Державного дорожнього фонду та фонду енергоефективності після їх створення.

Окрім того, проект резолюції передбачає ліквідацію податкової поліції і створення Служби фінансових розслідувань.

Нагадаємо, середньорічний курс гривні в бюджеті-2016 закладений на рівні 24,1 грн за долар. Очікується, що до кінця 2016 року курс національної валюти становитиме 24,4 грн за долар. Згідно з розрахунками Мінфіну, ВВП виросте на 2%, номінальний ВВП становитиме 2,262 трлн грн. При цьому інфляція прогнозується на рівні 12%.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp