Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про 128 бригаду дізнається вся країна

26 червня 2016 р., 14:53

Вже сьогодні

Покажуть документальний фільм.

У неділю, 26 червня, на каналі «2+2» відбудеться прем’єра документального фільму «Дебальцеве. Бойове братство»,у якому йдеться про невідомі деталі однієї з найтрагічніших сторінок війни на сході.Про це повідомляє прес-служба телеканалу, відзначив порталДетекторМедіа.

Стрічка вийде в ефірі о 15.00. Хронометраж - 30 хвилин.

Фільм розповідає про долі бійців, яким пощастило вийти з Дебальцівського котла. Глядачі дізнаються, що рухало майбутніми захисниками Дебальцевого, коли вони добровольцями йшли на фронт, як познайомились, разом воювали, отримували перший бойовий досвід, переживали перші втрати побратимів, під постійним обстрілом проривались з оточення.

В основу авторського проекту кореспондента програми «Люстратор 7.62»Ірини Куріло лягли розповіді бійців 128-ї Окремої гвардійської гірсько-піхотної бригади (ОГПБр) та кадри відео з їхніх особистих архівів.

«Мій фільм про тих, хто за власним бажанням пішов захищати Україну, опинився в суцільному пеклі і вийшов з нього живим. Ці хлопці півтора року тому навіть не були знайомі, але війна звела їх разом і зробила справжніми друзями. Подих смерті і відчуття того, що плече друга поруч, щоб не сталось, ось що зближає моїх героїв, дарує їм почуття не просто дружби, а справжнього бойового братства», – сказала автор фільму Ірина Куріло.

Вояки переконані, що в умовах, коли «штаб сектору самоусунувся і взагалі кілька днів не виходив в ефір», вижити їм допомогли, насамперед налагоджені особисті стосунки, взаємна допомога і підтримка.

«Це переросло в "воїнське братство". Згадуєш, як воно було, як допомагали один одному, як виручали один одного. Ну, в принципі, і зараз також немає невирішуваних проблем, якщо в тебе є багато друзів», – сказав Вадим Ворона, заступник командира мінометної батареї 128-ї ОГПБр.

Голос Карпат

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp