Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатець В’ячеслав Бігун здобув нагороду за фільм "Найближчі до Бога"

27 червня 2016 р., 10:00

Кінострічка була представлена на фестивалі "Відкрита ніч"

Це вже не перша відзнака за хорошу роботу.

Стрічку В'ячеслава Бігуна «Найближчі до Бога» відзначено нагородою за кращу операторську роботу на кінофестивалі “Відкрита ніч”. Фільм показали у ніч з 25 на 26 червня на більш ніж 50 площадках в Україні та за кордоном. Про це повідомляють організатори кінофестивалю, які початково відібрали стрічку міжнародного режисера до 19 конкурсних фільмів з-поміж 116 заявлених.

Епічна стрічка “Найближчі до Бога” художньо змальовує сімейне жертвоприношення нової європейської війни, в якій опинилася Україна. Єдиний син Олексій — юрист за фахом із забезпеченої сім'ї з міста на Дніпрі, — вирішує піти добровольцем на фронт. Чому? Яка доля чекає на нього, його родину? Про це розповідає його батько, дідусь Саша, який залишився з внучкою Анастасією.

Це вже 10 фестивальна нагорода фільмів В'ячеслава Бігуна й друга – за кращу операторську роботу. Вперше його відзначено в цій номінації за фільм “Лист Тарковському” навесні 2016 року на міжнародному кінофестивалі.

Коментуючи відзнаку, режисер зазначив:

“Ми дякуємо журі за таку високу відзнаку, організаторам – за відбір стрічки. Такі трагічні фільми краще не робити. Та водночас зробити цей фільм було моїм громадянським, людським обов'язком. А планували ми його фільмувати разом із Борисом Уховим, який невдовзі пішов із життя. Тоді ми вирішили залучити місцевого оператора – з Дніпропетровщини. Але події розвивалися так швидко, що все довелося фільмувати самому. Додам, що невід'ємна частина фільму — зйомки побратимів Олексія Тищика, які захищали Донецький аеропорт. Водночас, низький уклін героям фільму: дідусю Саші, внучці Насті, її мамі – Юлії, які відкрили свою домівку й поранені серця, аби ми могли донести глядачу водночас біль і силу духу, які відчувають нині мільйони українців”.

В’ячеслав Бігун – кіномитець і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Народився в Тячеві, навчався й працював у провідних університетах і наукових установах світу (Львівський університет, Інститут держави і права НАН України, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом – в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтв (режисер ігрового кіно). Автор більше 500 публікацій й більше 10 фільмів. Перші фільми В’ячеслава Бігуна «Пенальті правосуддя», «Мати. В ім’я мільйонів» та «Її хліб насущний» станом на червень 2016 року досягнули рекордної для режисера позначки 50-ти фестивальних показів у 28-ми країнах.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp