Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко сказав, що треба змінити в Конституції

28 червня 2016 р., 14:21

Всі зміни повинні мати точковий характер, вважає президент.

Президент Петро Порошенко заявив, що зміни до Конституції повинні мати точковий характер із чітким дотриманням усіх процедур.

"На мій погляд, зміни до Конституції повинні мати точковий характер, готуватися ретельно, на основі широкої суспільної дискусії, за участю українських юристів і з експертизою таких шанованих європейських структур, як Венеціанська комісія", -, заявив він у ході урочистого засідання в Раді з нагоди Дня Конституції.У той же час президент вважає, що пора починати внесення змін до розділу 10 Конституції "Автономна Республіка Крим". "Ми повинні почати процес внесення змін і доповнень до розділу 10 Конституції "Автономна республіка Крим", - сказав Порошенко.У той же час, про які саме зміни йдеться, не уточнюється.Відзначимо, що в ст. 134 Конституції сказано, що Автономна Республіка Крим є невід'ємною складовою частиною України і в межах повноважень, визначених Конституцією України, вирішує питання, віднесені до її компетенції.Порошенко також підкреслив, що не бачить підстав ставити під сумнів парламентсько-президентську форму правління в Україні."Не бачу ніяких підстав ставити під сумнів зафіксовану в чинній редакції Конституції форму правління. Парламентсько-президентська модель - це один із наслідків Революції гідності, рівно як індикатор нашої причетності до європейської політичної культури", - заявив він.Він додав, що зміни до Конституції в частині децентралізації будуть розглянуті у другому читанні тільки після створення умов у сфері безпеки на Донбасі."Очевидно, що для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, перш за все, у сфері безпеки. Повинен бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню", - заявив президент.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp