Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дворічна ужгородка потребує вашої допомоги

29 червня 2016 р., 13:49

Батьки просять допомогти у боротьбі з недугою

Кілька місяців тому до всіх небайдужих людей по допомогу для лікування дворічної доньки, в тому числі через газету «Ужгород», звертались батьки маленької ужгородки Вікторії. На той час сім’я дуже сподівалася, що, незважаючи на невдалу попередню операцію, наступна в Будапешті стане вирішальною для подальшого життя їхньої дитини. Але, на превеликий жаль, батьки знову змушені просити допомоги.

Було важко і страшно, але до всього з часом звикаєш

У дворічної ужгородки Вікторії від народження відсутній стравохід (атрезія стравоходу). Ще на 30 місяці вагітності Наталії Зубко лікарі винесли вирок: ваша дитина народиться з вадою. Хоч і залишались надії, що діагноз може не справдитися, все-таки дитинка народилася без стравоходу. Вже на другий день життя дівчинки в обласній дитячій лікарні в Мукачеві була проведена перша операція.

«Ми пробули в реанімації півтора місяця, згодом нас перевели в хірургію, – згадує мама Наталія. – Поки ми були там, я вчилася, як правильно годувати і доглядати маленьку. Через три тижні нас відпустили додому. Разом з чоловіком годували її через шприц, бо у Вікторії вставлена трубочка (гастростома) на животику і зроблена «дірочка» на шийці (езофагостома) для відведення слини. Систематично їздили на медичні огляди до Мукачева в лікарню, замінювали трубочку. Було важко і страшно, але до всього з часом звикаєш».

Шукали клініки, де змогли б допомогти доньці

У квітні 2015-го, коли дівчинці виповнився рочок, після багатьох обстежень та аналізів в одній із київських клінік було проведено оперативне втручання. Але після 10-годинної операції лікарі помітили, що у встановленому щойно кишечному трансплантанті перестала циркулювати кров, і його змушені були видалити. А потім – реанімація, тривала реабілітація, інфекції і довге загоювання швів. За два місяці батьки повернулись додому. Поки Вікторія набиралася сил, Наталія з чоловіком Іваном шукали клініки, де змогли б допомогти доньці.

«І ось добрі люди допомогли нам звернутися до клініки в Будапешті, – веде мову далі мама дівчинки. – Як і перед операцією в Києві, нам була потрібна чимала сума коштів, тож через ЗМІ та через усіх приятелів, знайомих ми розпочали збір грошей. Перші чотири дні після «запуску» оголошень на телефон щохвилини приходили смс-повідомлення, що на рахунок надходять кошти. Це було неймовірно! Я дуже вдячна всім людям, які так нам допомогли! Вже на початку березня ми вирушили до клініки Будапешта, де нам знову намагалися вживити стравохід. Та знов, на жаль, невдало… Коли лікарі вже дісталися шлунка, то помітили, що права шлункова артерія була пошкоджена під час першої чи другої операції. А без неї кров не надходитиме до стравоходу. За тиждень нас відпустили додому, сказавши, що нічим, на жаль, допомогти не можуть».

Надія на Рим

«Приїхавши додому, звернулися по допомогу до клінік Німеччини й Італії. Одна з клінік Риму дала згоду на лікування Вікторії і вислала нам рахунок на 59 тисяч євро, який, на жаль, наша сім’я самостійно оплатити не в змозі. Окрім того, у клініці потрібно перебувати близько півроку. Нам планують зробити там дві операції», – розповідає хвилюючись Наталія.

Незважаючи на постійні переживання та роз’їзди, їхня сім’я стала ще згуртованішою. За словами жінки, вона постійно відчуває підтримку свого чоловіка Івана, котрий їздить з ними на лікування. А їхній семирічний син Валентин дуже любить і жаліє сестричку.

«Після лікарень дитина почала боятися людей, до нас додому ніхто із чужих не міг прийти. Але тепер уже трохи легше, ми стали сильнішими завдяки Вікторії. Вона додає нам щодня, щохвилини чималих сил та віри в те, що все буде добре! Віримо, що наша Вікторія буде здоровою і матиме щасливе й радісне дитинство, – каже Наталія Зубко і звертається до всіх небайдужих людей: – Ми дуже просимо допомогти нашій дівчинці поїхати на лікування. Всім щиро дякуємо, бо, як і в попередні рази, без вашої допомоги ми не справимося!».

Реквізити:

ПриватБанк:

4149 4378 5661 5776, одержувач Зубко

Наталія Юріївна.

Телефон мами: +380996251788.

Телефон тата: +380501924100.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp