Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Запобігти. Врятувати. Допомогти

29 червня 2016 р., 14:14

Рятувальники долучились до святкування Дня Дунаю

На День Конституції, 28 червня, велелюдно було на українсько-угорському кордоні поблизу с. Галабор Берегівського району. Тут уже в десятий раз відзначили щорічний День Дунаю. Це свято традиційно проводиться під гаслом «Тиса – молодша сестра Дунаю» наприкінці червня в 14 країнах басейну річки Дунай під егідою Міжнародної комісії із захисту р. Дунай.

Цей захід проходив обабіч Тиси, яка є найбільшою притокою Дунаю. Його організатори звели між українським та угорським берегами тимчасовий понтонний міст, як символ єднання двох країн та Європи без кордонів.

У Дні Дунаю взяли участь: голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, виконувач обов’язків голови Державного агентства з водних ресурсів України Ірина Овчаренко, держсекретар з питань водного господарства Угорщини Імре Гоффман, урядовий комісар Саболч-Сатмар-Березької області Угорщини Петер Козма, представники дипломатичних установ та інші офіційні особи.

Не оминули це чудове свято й місцеві рятувальники. Вогнеборці 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово та водолази Аварійно-рятувального загону спеціального призначення провели громадську акцію «Запаобігти. Врятувати. Допомогти». У заході також взяв участь перший заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимир Ціцей, йдеться у повідомленні У ДСНС України в Закарпатській області.

Тисячі відпочивальників мали можливість оглянути пожежну техніку та аварійно-рятувальне обладнання, а також ознайомитися з найбільш характерними надзвичайними подіями й ситуаціями та з порядком дій під час їх виникнення. Крім того, всі бажаючі змогли спробувати скористатися спеціальним спорядженням, яким оснащений пожежно-рятувальний автомобіль, та приміряти бойовий одяг. Також розповідали, що робити під час пожежі, виявленні боєприпасів та як надавати першу долікарську допомогу при утопленні.

{g}

Свою роботу продемонстрували й професіонали водолазно-рятувального відділення м. Ужгород. Всім охочим вони розповіли про сучасні засоби порятунку людей та правила поводження під час відпочинку на воді та дозволили бажаючим приміряти на себе водолазне спорядження. Адже літньої пори безпека на воді - особливо актуальна.

За словами першого заступника начальника У ДСНС України у Закарпатській області Володимира Ціцея, такі заходи за участі працівників служби порятунку, безсумнівно, є корисним і повчальним моментом у проведенні масово-роз’яснювальної та профілактичної роботи серед населення з питань безпеки життєдіяльності, вони вчать дітей та дорослих відповідально ставитися до власного життя та здоров’я.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp