Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До Європарламенту обрали депутатів, які вимагають анексії Закарпаття

26 травня 2014 р., 11:20

Чого чекати тепер закарпатцям, поки не відомо. Чи будуть обрані депутати підіймати питання від’єднання Закарпаття, побачимо згодом.

Угорська партія «Йоббік», яка виступає за приєднання Закарпаття до Угорщини та визнає анексію Криму, отримала три депутатських мандати у Європейському парламенті.

Про це повідомляє угорське державне агентство МТІ.

«Йоббік» досяг своєї мети на виборах до Європарламенту та з успіхом завершив весняний похід», - сказав голова партії Габор Вона на брифінгу свого виборчого штабу.

За даними Національного виборчого бюро Угорщини, «Йоббік» набрав 14,68% голосів і опинився на другому місці. Перший результат – у провладної партії прем'єра Віктора Орбана «Фідес»: 51,49% та 12 мандатів. Угорська соціалістична партія - третя. Із результатом у 10,92% голосів виборців угорські соціалісти отримують у Європарламенті два місця.

Водночас Національне виборче бюро зафіксувало рекордно низьку явку на цих виборах - голосувати прийшли лише 27,64% угорців.

Нагадаємо, 27 березня за ініціативою партії «Йоббік» перед будівлею угорського МЗС відбулася демонстрація з вимогами повернення Закарпаття Угорщині та визнання так званого референдуму в Криму. Депутат Європарламенту від партії «Йоббік» Бейла Ковач, якого угорська прокуратура підозрює у шпигунстві на користь Росії, брав участь у референдумі як спостерігач.

У неділю, 25 травня, в країнах ЄС відбулися вибори 751 депутата Європарламенту. Опитування свідчать, що європейські виборці почали активно підтримувати націоналістів, які вимагають згортання інтеграційних процесів та посилення ролі національних урядів. Так, у Франції перемагає Національний фронт, у Греції - права партія «Золота зоря».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp