Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві покажуть виставу про Адальберта Ерделі

1 липня 2016 р., 11:52

Не пропустіть!

Цьогоріч відзначається 125 років з дня народження засновника закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі. З цієї нагоди Закарпатський обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв покаже у Мукачеві виставу про видатного художника «В Парижі гарне літо». (Автор п’єси -- Олександр Гаврош, режисер – народний артист Анатолій Філілппов).

Адже життя Адальберта Ерделі тісно пов’язане з Мукачевом. Тут минуло його дитинство, жили батьки у будинку під замком. Ерделі навіть був директором Мукачівської горожанської школи у перші роки Чехословаччини. Далі художник перебрався до Ужгорода, який став столицею краю.

Виставу «В Парижі гарне літо» покажуть в Мукачівському обласному театрі драми і комедії у п’ятницю 1 липня о 18.00. А о 17.00 в приміщенні театру відбудеться зустрічкерівництва ужгородського театру з журналістами. Також буде презентовано книжку Олександра Гавроша «Таємниця Ерделі», яка днями побачила світ у видавництві Олександри Гаркуші.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp