Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті побудують великий гірсько-лижний курорт "Свидовець"

1 липня 2016 р., 14:19

"Буковель" розширюється

У Карпатах вирубають чимало дерев...

Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку на «Буковель» у Івано-Франківській області й зустрівся з власниками цього відомого рекреаційного об’єкта. На переговорах, які ініціював голова Закарпатської ОДА, вирішувалося одне питання – продовження будівництва курорту на території Закарпаття.

– Ми дійшли принципової згоди з власниками «Буковелю» – курорт буде продовжений на Закарпатті, – заявляє Г.Москаль. – Згідно з домовленостями, в Рахівському районі (який межує з «Буковелем») буде побудовано близько 60 готельних споруд різного типу, 33 підвісні канатні дороги, облаштовано 230 кілометрів лижних трас. Крім того, на курорті відкриють близько 120 закладів харчування, а також магазини, фітнес-центри та медичні установи, банківські відділення, багаторівневі парковки для автомобілів. Заплановано навіть будівництво приватного аеродрому з довжиною злітної смуги 1000 метрів для посадки невеликих літаків. Це буде крупний курортний центр із назвою «Свидовець», який прийматиме до 28 тисяч туристів одночасно.

Для його обслуговування потрібно близько 5 тисяч нових робочих місць, які займуть місцеві мешканці. Облаштування курорту, яке триватиме кілька років, надасть бурхливого розвитку місцевій промисловості, адже будівництво проводитиметься переважно за рахунок місцевого ринку праці і з місцевими фірмами. А після відкриття курорту надходження в місцеві бюджети зростуть мінімум у сотні разів.

Представники «Буковелю» вже приїхали на Закарпаття й працюють в облдержадміністрації над оформленням дозвільної документації.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp