Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачівському прикордонному загоні розпочато службову перевірку

1 липня 2016 р., 15:46

Наслідки візиту головного прикордонника країни до Західного регіонального управління

Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко перевірив стан організації охорони кордону на ділянці Західного регіонального управління.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

В ході роботи керівник прикордонного відомства проінспектував систему охорони кордону відділів прикордонної служби «Нижанковичі», «Шегині», «Краківець» Мостиського та «Грушів» і «Рава-Руська» Львівського прикордонних загонів. Віктора Назаренка цікавили буденні питання: яким чином побудована система охорони кордону; чи забезпечені прикордонні наряди необхідною технікою та технічними засобами; чи достатній рівень інженерного облаштування ділянок та як організована взаємодія із колегами суміжної країни і багато іншого. Варто зазначити, що далеко не все задовольнило керівника прикордонного відомства. Хоча в цілому стан організації охорони кордону дозволяє прикордонникам Західного регіонального управління виконувати поставлені завдання, в ході роботи генерал-полковник Віктор Назаренко вказав керівникам регіонального управління, загонів та відділів на ті фактори, які з незрозумілих причин залишилися поза їхньою увагою.

Під час інспектування ділянки кордону генерал-полковник Віктор Назаренко спілкувався із учасниками прикордонного руху у пунктах пропуску, представниками контрольних служб та військовослужбовцями-прикордонниками. На відділенні інспекторів прикордонної служби «Малнів» відділу «Краковець» зараз саме проходять підготовку та ознайомлюються із специфікою прикордонної служби новоприбулі військовослужбовці строкової служби Мостиського загону. Користуючись нагодою Голова Держприкордонслужби перевірив якість харчування новобранців, пообідав з ними в їдальні та провів напівофіційну бесіду. Генерал-полковник Віктор Назаренко наголосив на важливості якісної охорони державного кордону та висловив сподівання, що кожен із військовослужбовців розуміє усю повноту відповідальності за доручену справу.

За результатами роботи Голови у Західному регіональному управлінні відбулося виїзне засідання Колегії на якому була дана принципова оцінка роботи кожного керівника в регіональному управлінні, загонів та відділів. Особлива увага приділялася питанням протидії злочинності на державному кордоні та боротьбі із корупцією. Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко наголосив, що «…кожен військовослужбовець повинен усвідомити: ніяких корупційних проявів чи, тим більше, схем у Держприкордонслужбі не повинно бути. Усі, від рядового до генерала сумлінно та самовіданно повинні виконувати завдання з охорони державного кордону. А ті, хто цього не зрозуміє, будуть нести сувору відповідальність у відповідності до законодавства».

В результаті детального аналізу за низку упущень в організації служби були зняті з посад один із заступників начальника регіонального управління та начальник Мостиського прикордонного загону. Також рішенням Колегії було призначено низку службових перевірок на період яких від виконання обов’язків усунуто ще одного із заступників начальника Західного регіонального управління, кілька начальників відділів прикордонної служби Чернівецького, Мукачівського та Мостиського загонів та офіцерів внутрішньої та власної безпеки.

Наприкінці засідання Голова Держприкордонслужби наголосив, що Колегія і в майбутньому даватиме лише принципову оцінку діям посадових осіб через призму протидії корупції та забезпечення законності на державному кордоні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp